Onze Duffelse gymhal is klaar

Gepubliceerd op: zaterdag 27 maart 2021 11.15 u.
Het gemeentelijk sportcentrum Rooienberg in Duffel is een gebouw rijker. Het voorbije jaar zag de aandachtige voorbijganger de nieuwe gymhal naast het zwembad uit de grond schieten. De voorbije weken werd de inrichting afgewerkt.

Op zaterdag 27 maart werd de hal officieel geopend. De voorstelling van de nieuwe gymhal aan het grote publiek is wegens het coronavirus uitgesteld naar het najaar.

Het bouwproject is er in nauwe samenwerking met de gymnastiekvereniging Oefening Geeft Kracht gekomen (OGK). Deze vereniging krijgt in de gymhal een vaste stek. Naast het gebruik door OGK zullen eveneens andere verenigingen gebruik kunnen maken van deze nieuwe infrastructuur. Ook de vergaderzaal op de eerste verdieping zal in het aanbod van de gemeentelijke uitleendienst worden opgenomen.

OGK investeert in het gymmateriaal en in ruil daarvoor kan de club gedurende 35 jaar elke week 40 uren gebruik maken van de gymhal. Voor de inrichting deed OGK een beroep op de firma Eurogym. De 25 op 45 meter grote gymhal werd door Eurogym voorzien van 400 m² matten, een fasttrack-tumblingbaan, kuiltrampoline, vaste toestellen, enz. Elke centimeter wordt optimaal benut.

Door een goede samenwerking tussen de verschillende partners is de bouw van de gymhal snel opgeschoten. Samen met De architectengroep A4 Van Besien, studiebureau Studie 10 en De Lierse bouwonderneming dhulst’ realiseerde het lokaal bestuur deze gymhal. Streekintercommunale IGEMO verzorgde de coördinatie van het project.

Contact

Sporthal Rooienberg

Adres
Rooienberg 582570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 31 66 91
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten (Onderhoudsweek)
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten