Gemeente Duffel

Groepsaankoop elektrische fietsen

Gepubliceerd op: dinsdag 15 mei 2018 10 u.
Vanaf 15 mei tot en met 30 juni kunnen Duffelaars een elektrische fiets bestellen. Je toekomstige e-bike kan je uittesten op maandag 21 mei tussen 14 en 16 u. in de Norbertijnerlei 40 (technisch centrum). Geen computer? Dan kan je je inschrijven tijdens het testmoment.

Nieuwe groepsaankoop elektrische fietsen

Door de opkomst van de elektrische fiets wordt de fiets steeds vaker een alternatief voor de auto. Niet alleen voor ontspannende fietstochtjes, maar zeker ook in het woon-werkverkeer. 

Twee jaar geleden namen we vanuit onze gemeente het initiatief voor het opstarten van een regionale groepsaankoop van elektrische fietsen. Bij de eerste groepsaankoop kochten 360 mensen een elektrische fiets. Niet minder dan 135 e-fietsen gingen naar Duffelaars. Aangezien 79 % van de deelnemers aangeven meer te fietsen, levert dit een belangrijke bijdrage aan Duffel Fietsgemeente. Nu IGEMO op eigen initiatief een nieuwe groepsaankoop organiseert, neemt Duffel opnieuw deel.

Testmoment in Duffel

Op maandag 21 mei kan iedere geïnteresseerde tussen 14 en 16 u. de gekozen elektrische fiets aan het technisch centrum komen testen. Het gaat om hetzelfde model als vorige keer, dus je kan natuurlijk ook bij de 135 Duffelaars, die vorige keer een e-fiets kosten terecht voor hun gebruikservaring.

Gekozen modellen

Een stuurgroep van enthousiaste fietsliefhebbers besliste op 3 mei over het aanbod. De geselecteerde fietsen zijn van het merk Oxford, type Montana N8RB. Inwoners kunnen kiezen tussen een korte afstands- en langeafstandsmodel, beschikbaar in een heren- en damesformaat in twee verschillende kleuren.

Montana N8RB 400 Wh – korte afstanden (actieradius 60 – 120 km)
Catalogusprijs: 2.459,33 euro
Prijs samenaankoop: 1.969,33 euro

Montana N8RB 500 Wh – lange afstanden (actieradius 70 – 145 km)
Catalogusprijs: 2.609,33 euro
Prijs samenaankoop: 2.119,33 euro

De korting bedraagt 20 %. Deelnemers krijgen bovendien een gratis eerste check-up na drie maanden of 1.000 km en een jaar VAB-fietsbijstand.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf dinsdag 15 mei tot en met zaterdag 30 juni via volgende link: inschrijven.

Je vindt alle info over de groepsaankoop op https://www.igemo.be/samenaankoop-e-bikes/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten