Groene vingers gezocht

Gepubliceerd op: maandag 20 februari 2023 15 u.
Heb jij een passie voor tuinieren? Sluit je dan aan bij de compostmeesters of ga voor een perceeltje in samentuin Ganzenhofkes.

Compostmeesters gezocht

Vanaf april tot en met oktober vind je de Duffelse compostmeesters op het recyclagepark. Ze leren jou de kneepjes van het composteren. Wil jij kunnen wat zij kunnen? Sluit je dan aan bij hun team.

Door al je tuinafval en ongekookte resten van fruit en groenten zelf thuis te composteren, vermijd je heel wat afval. De compost die je maakt, kan je bovendien gebruiken als voeding voor je planten in de tuin. Weet je niet goed hoe je moet composteren of hoe je een compostvat moet opstarten? Kom dan naar de demoplaats van de Duffelse compostmeesters op het recyclagepark. Je kan er elke eerste en derde zaterdag van de maand terecht tussen 10 en 12 u.

Compostmeesters zijn vrijwilligers die gratis informatie geven over goed composteren. Ze gaan ook langs in verschillende Duffelse scholen. Daar leren ze kinderen hoe ze afval kunnen omzetten tot compost. Want jong geleerd is oud gedaan. Frans Van Mol, Frans Geeraerts en Jan Van Dessel zijn al meer dan 20 jaar compostmeester. Ze zoeken andere vrijwilligers met een passie voor tuinieren en die enkele uurtjes per maand vrij kunnen maken om hun team uit te breiden.

Zelf beginnen met composteren?

Groente-, fruit- en tuinafval kan je composteren in een compostvat of -bak. Heb je een kleine tuin, tot 200 à 400 m²? Dan gebruik je best een compostvat. Voor iemand met een grotere tuin is een compostbak meer aangewezen. Een compostvat of -bak kan je bestellen via www.duffel.be/composteren.

Ga voor samentuinen

In samentuin Ganzenhofkes kan je jouw eigen groenten en fruit kweken. Deelnemers genieten er ook van de sociale contacten. Interesse? Er zijn momenteel nog enkele percelen
vrij. Een perceeltje in deze samentuin is ongeveer 50 m² groot en is bestemd voor Duffelaars die het willen inrichten als ecologische moestuin. Je betaalt bij de start een waarborg van 20 euro en elk jaar 50 euro voor het gebruik van het perceeltje.

Heb je interesse in een samentuintje of wil je graag meer informatie?

Contacteer dan

Meer info: www.duffel.be/samentuinen 

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Morgen

gesloten

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten