Gratis met de bus reizen binnen Duffel

Gepubliceerd op: woensdag 1 juli 2020 9 u.
Om gratis te reizen met De Lijn binnen Duffel heb je een vervoerbewijs op een elektronische kaart nodig. Zo’n ticket kan je afhalen bij het onthaal in het gemeentehuis of bij de bibliotheek.

Lokaal bestuur Duffel heeft een overeenkomst met De Lijn sinds 2004 om de vervoerskosten te betalen van reizigers binnen Duffel. Zo wil de gemeente het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren. Alle reizigers die binnen de gemeentegrenzen van Duffel de bus nemen, reizen met andere woorden gratis. De enige voorwaarde is dat de op- en afstaphalte van de verplaatsing binnen de gemeentegrenzen van Duffel liggen.

Vroeger moest je om van deze dienst gebruik te maken een biljet (0 euro) aan de buschauffeur vragen. Vanaf nu kan je niet meer bij de chauffeur betalen. Bovendien staan de vervoerbewijzen nu op een elektronische kaart i.p.v. op een magneetkaart. Scan dit vervoerbewijs bij elke op- of overstap.

Je kan terecht bij het onthaal in het gemeentehuis en in de bibliotheek voor max. 4 gratis vervoerbewijzen per persoon. Je moet hiervoor je naam en adres opgeven. Wanneer de tickets gebruikt zijn, bezorg je ze terug aan het onthaal of de bibliotheek. Pas dan kan je terug nieuwe tickets vragen. Deze regeling is bedoeld om te vermijden dat tickets niet gebruikt worden of in de schuif blijven liggen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten