Gemeente Duffel

Gouden kinderschoen 2018

Gepubliceerd op: woensdag 2 mei 2018 17.32 u.
De Gouden Kinderschoen bekroont de inzet en investeringen van gemeenten op het vlak van kinderopvang. Dit jaar is ook Duffel genomineerd.

Meer dan de helft van de gemeenten organiseert zelf kinderopvang. Andere proberen via subsidiëring, het ter beschikking stellen van infrastructuur en ondersteuning de organisatoren van kinderopvang te overtuigen om kinderopvang te starten én te houden op hun grondgebied. Nog andere gemeenten helpen ouders bij het zoeken naar een plaats in de kinderopvang. Die inzet en investeringen in de kijker zetten is dé ambitie van de Gouden Kinderschoen.

Onze gemeente is geselecteerd om mee te dingen naar de Gouden Kinderschoen 2018. Er zijn in totaal 5 categorieën: Kind (baby en peuter), Kind (schoolgaand), Ouder, Beleid, Samenwerking. Duffel diende het project ‘Brede opvang en vrije tijd het ganse jaar rond’ in, onder categorie ‘beleid’. Hierin omschrijven we de samenwerking tussen de gemeente, scholen, welzijnswerkers en vrijetijdsaanbieders om zo aan de vraag naar betaalbare kinderopvang en zinvolle vrije tijd te beantwoorden en wachtlijsten te voorkomen. 

Dan is het nu stemmen geblazen. Ga naar http://www.goudenkinderschoen.be/stem/2018/beleid en stem op ons Duffels project tot en met 21 mei. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten