Duffel wint voor tweede keer op rij de Gouden Bit van V-ICT-OR

Gepubliceerd op: vrijdag 11 december 2020 9 u.
Op donderdag 10 december 2020 kreeg lokaal bestuur Duffel voor de tweede keer op rij de Gouden Bit van V-ICT-OR uitgereikt.

De Gouden Bit is één van de twee prijzen die de Vlaamse ICT Organisatie jaarlijks uitreikt. De gouden bit wordt uitgereikt aan lokale besturen die dankzij slim ingezette IT het verschil maken voor hun klanten.

Lokaal bestuur Duffel zet al enkele jaren sterk in op de digitale transformatie van haar eigen organisatie, om zo de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en deze toekomstbestendig te maken. Twee projecten werden ingediend om kans te maken en eentje is er dus als beste uit gekomen. Het gaat om ‘PIPOPC, een VIP* dat een app verdient’ (*very important proces).

Het project wordt als veelbelovend beschouwd omdat het inzet op de ontwikkeling van een app om alle personeelswijzigingen vlot op te vangen. Wanneer medewerkers starten, de organisatie verlaten of intern een andere functie opnemen, vraagt dat vele wijzigingen op vlak van te voorzien IT-materiaal, sleutels en digitale toegangen in kader van informatieveiligheid enz. Om ervoor te zorgen dat alle ondersteunende diensten tijdig alles in orde brengen, werd het proces op punt gesteld en zal de opvolging ervan kortelings quasi volledig geautomatiseerd worden via een app. Zo zorgt Duffel ervoor dat de noden tijdig opgespoord worden en mensen gemakkelijk op hun nieuwe functie aan de slag kunnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten