Duffel schakelt over naar gele papier- en kartoncontainers

Gepubliceerd op: vrijdag 29 april 2022 14 u.
Het lokaal bestuur Duffel en IVAREM slaan de handen in elkaar om alle inwoners van Duffel te voorzien van gele papier- en kartoncontainers. De gele containers zullen vanaf het najaar gebruikt worden bij de inzameling van papier en karton.

Vanaf het najaar zal de inzameling van papier en karton verlopen via gele papier- en kartoncontainers. Het lokaal bestuur Duffel en IVAREM werken samen om alle Duffelse inwoners te voorzien van een gratis gele container. Duffel gaat als eerste gemeente op het werkingsgebied van IVAREM in op het aanbod, na het proefproject in Berlaar.

De inzameling van papier en karton zal zo gebruiksvriendelijker en ordelijker verlopen.
Momenteel bieden alle inwoners hun papier en karton nog aan door het te verzamelen in dozen of samen te binden in pakketjes. Dat geeft problemen bij hevig regenweer of harde windstoten. Met een papier- en kartoncontainer vermindert het zwerfvuil en de overlast en moet er niet meer met zware of natte dozen gesleurd worden. Dit is een groot voordeel waardoor de ophaling veiliger en minder belastend verloopt voor de ophalers.

Het lokaal bestuur streeft ernaar om de Duffelaars vanaf 1 november 2022 te voorzien van deze handige gele papier- en kartoncontainers. Inwoners moeten zelf nog geen actie ondernemen en worden op de hoogte gebracht via een brief in september. Ieder huishouden krijgt standaard een formaat van 240 liter geleverd, maar heeft de mogelijkheid om een ander formaat aan te vragen. De ophaling vindt om de vier weken plaats en de mogelijkheid om papier en karton op het recyclagepark aan te bieden, blijft. Op deze manier blijft Duffel bijdragen aan een gestructureerde, duurzame en vlotte afvalverwerking.

Waarom een papier- en kartoncontainer?

  • Papier en karton verzamelen kan makkelijker en netjes in een papiercontainer.
  • Je moet niet langer op zoek gaan naar geschikte dozen of het papier en karton samenbinden in pakketjes.
  • Deze container neemt meestal minder plaats in dan de huidige dozen en pakketjes en kan ook buiten staan.
  • Deze container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kan rollen.
  • Het werk van onze afvalophalers wordt minder zwaar.
  • Wind en regen vormen geen probleem meer bij de inzameling van papier en karton omdat het papier en karton niet meer nat kan worden of kan wegwaaien.

Is de gele papier- en kartoncontainer verplicht?

Nee, je bent niet verplicht om deze container te nemen. Hou er wel rekening mee dat papier en karton aanbieden zonder container niet meer mogelijk is. Je moet dit dan zelf naar het recyclagepark brengen.

Moet ik betalen voor de gele papier- en kartoncontainer?

Nee, deze container wordt gratis aangeboden aan particulieren, verenigingen en gemeentediensten. Ook voor het papier dat je meegeeft, moet je niet betalen. Het lokaal bestuur neemt de kosten voor haar rekening. Bedrijven betalen wel een huurkost voor de container via hun bedrijfscontract.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten