Geen zitdagen belastingen door coronacrisis

Gepubliceerd op: dinsdag 14 april 2020 9.30 u.
Door de maatregelen i.v.m. het coronavirus heeft de FOD Financiën beslist om de zitdagen van de belastingen dit jaar niet te laten doorgaan. Wie hulp wil bij het invullen van de belastingaangifte, kan deze telefonisch aanvragen bij het FOD Financiën.

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin)

Jouw aangifte of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei. 

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Indien je gegevens juist en volledig zijn moet je niets doen. Je ontvangt automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening).
  • Indien je gegevens niet juist of onvolledig zijn, mag je je ze verbeteren via Tax-on-web (via MyMinfin) of via het papieren antwoordformulier.

Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om jouw aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van jouw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is. Via volgende link vind je meer info over de eBox: eBox.

Meer informatie? Hulp nodig?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten