Gasomschakeling in Duffel vanaf 2021

Het gasnet in Duffel wordt momenteel gedeeltelijk bevoorraad met een zogenaamd “arm” gas uit Nederland. De Nederlandse regering heeft nu aangekondigd dat ze de export van arm gas geleidelijk terugdringt en tegen 2030 beëindigt. Hierdoor schakelt de helft van de Belgische aardgasverbruikers over op een ander soort gas, namelijk rijk gas. Ook onze gemeente moet zich hierop voorbereiden. 

Wat betekent dit voor jou?
Concreet houdt dit in dat elke inwoner van onze gemeente die aangesloten is op aardgas al zijn gastoestellen door een bevoegd technicus moet laten controleren en eventueel laten aanpassen. Zo kunnen de toestellen na conversie correct en veilig blijven werken. 

Omschakeling vanaf 2021
De gasomschakeling in Duffel verloopt in drie fasen en wordt doorgevoerd tussen 2021 en 2025. Jouw distributienetbeheerder (Fluvius) of je gasleverancier informeert je op voorhand over het exacte tijdstip. Zo hebt je de tijd om je technicus te contacteren en een afspraak te maken. Als deze afspraak op tijd is vastgelegd, kan de volgende verplichte periodieke controle van je ketel tegelijk plaatsvinden, wat je kosten drukt.

De kosten voor nazicht en eventuele vervanging zijn voor rekening van de eigenaar van de toestellen.

In sommige gevallen moet een technicus van de distributienetbeheerder de drukregelaar aan je gasmeter aanpassen. Deze aanpassing is volledig gratis.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten