Welke regels gelden in de fietszone Duffel-West?

Voor de veiligheid van de fietsers is er in het centrum van Duffel-West een fietszone ingesteld. In deze zone gelden de regels van fietsstraten:
  • Het begin van de fietsstraat of fietszone wordt aangeduid met een verkeersbord en eventueel een fietspictogram op de baan.
  • Een fietszone is een netwerk van aaneengesloten fietsstraten. De fietsstraat eindigt bij het eerstvolgende kruispunt. De fietszone eindigt met een verkeersbord op het einde van de zone.
  • Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km/u.
  • In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen.
  • Fietsers moeten zich uiteraard ook aan de regels houden: ze mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan is opengesteld in beide richtingen.
  • Voor verkeer dat uit zijstraten een fietsstraat inrijdt, gelden de algemene verkeersregels. Dat wil zeggen dat indien er geen wegmarkering of verkeersbord een andere regeling aanduidt, de algemene voorrangsregel geldt: voorrang van rechts. Daardoor kan het gebeuren dat fietsers in een fietsstraat voorrang moeten geven aan verkeer dat langs rechts de fietsstraat inrijdt.
 
Fietszone: Leopoldstraat – gedeelte Rietlei – Broekstraat - Biesaard - gedeelte Wouwendonkstraat – Nieuwstraat – Kasteelstraat – gedeelte Rooienberg – Muggenberg – begin Stationsstraat - Kiliaanstraat – Molenstraat.
 
Klik op de foto om deze te vergroten.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten