Gemeente Duffel

Fietskluizen helpen fietsers met pech uit de nood

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018 8.15 u.
Langs de fietsostrade in Duffel staan sinds kort 2 fietskluizen. Fietsers op de fietsostrade die in Duffel in panne vallen, kunnen met een elektrische vervangfiets uit die kluis hun rit zorgeloos verder zetten. Ondertussen herstelt een mobiele fietspechdienst hun fiets.

In de fietskluizen bergen fietsers hun defecte fiets veilig op en vinden ze een elektrische vervangfiets om hun traject mee verder te zetten. Doelgroepmedewerkers uit de sociale economie voeren kleine herstellingen uit om veilig thuis of bij de fietshandelaar te geraken. Het gaat dan bijvoorbeeld om herstellingen aan het licht, remmen of ketting. 

Hoe werkt de fietskluis? 
Je volgt de aanwijzingen op de zijkant van de fietskluis. Met je smartphone registreer je eerst je fietspech. Daarna krijg je een sms met een code om de poort van de fietskluis te openen. Na de herstelling stuurt het fietspunt je een bericht dat je je fiets weer kunt ophalen in de fietskluis waar je hem achterliet. Het gebruik van de elektrische vervangfiets is gratis, enkel voor de herstelling van jouw fiets worden kosten aangerekend. Die factuur wordt via e-mail verstuurd.

8 fietskluizen op het proeftraject
In Duffel staan de fietskluizen aan het station en ter hoogte van de brug aan de Klokkestraat. Er staan ook fietskluizen langs de fietsostrade in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Kontich, Hove en Mortsel. In totaal staan er 8 kluizen op het volledige proeftraject, die ten laatste op 1 november operationeel zijn. Het proefproject van de provincie Antwerpen duurt 2 jaar en wordt daarna geëvalueerd. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten