Eerste hulp bij fietspech

Gepubliceerd op: dinsdag 29 oktober 2019 10.35 u.
Langs de fietsostrade in Duffel staan sinds vorig jaar twee fietskluizen. Val je op de fietsostrade in panne, dan zet je met de elektrische fiets uit zo'n kluis zorgeloos je rit verder. Ondertussen herstelt een fietspechdienst je fiets. De fietskluizen vind je om de 3 km tussen Mortsel en Mechelen.

Hoe werkt de fietskluis?

De fietskluizen vind je in Duffel ter hoogte van het station en de brug aan de Klokkestraat. Je volgt de aanwijzingen op de zijkant van de fietskluis. Met je smartphone registreer je eerst je fietspech. Daarna krijg je een sms met een code om de poort van de fietskluis te openen. Na de herstelling krijg je het bericht dat je je fiets weer kunt ophalen in de fietskluis waar je hem achterliet. Het gebruik van de elektrische vervangfiets is gratis, enkel voor de herstelling van jouw fiets worden kosten aangerekend. Die factuur krijg je via e-mail.

Enkel kleine herstellingen

De herstellingen gebeuren door medewerkers van organisaties uit de sociale economie. Dat zijn organisaties die meer willen dan alleen winst maken. Ze hebben onder meer oog voor arbeidskansen voor moeilijk op de arbeidsmarkt te plaatsen mensen. De fietspechdienst voert enkel kleine herstellingen uit die nodig zijn om reglementair en veilig thuis of tot bij een fietsenmaker te geraken. Ze herstellen bijvoorbeeld je licht, remmen, ketting,… Grote herstellingen, zoals een slag in het wiel of het vervangen van de batterij van een elektrische fiets, vallen hier dus niet onder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten