Gemeente Duffel

Nieuwe omleiding voor fietsers tijdens de markt

Gepubliceerd op: dinsdag 6 maart 2018 8.15 u.
Fietsen over de wekelijkse markt is al langer verboden, omdat het niet veilig is voor de bezoekers van de markt, de marktkramers en de fietsers zelf. In samenwerking met de marktkramers heeft de gemeente nu een veilige alternatieve route voor de fietsers uitgewerkt.

Alternatieve route voor fietsers

De wekelijkse markt op dinsdagvoormiddag lokt steeds veel volk. Om de veiligheid van iedereen te garanderen is het verboden om op de markt te fietsen. De fiets aan de hand mag wel. Uiteraard is ook elk gemotoriseerd verkeer verboden.

Tot voor kort moest je als fietser dan wel een heel eind omrijden om van Duffel-Oost naar Duffel-West te geraken. Daarom voorziet de gemeente vanaf dinsdag 6 maart via de Netedijk een veilige omleiding voor de fietsers.

Je zal namelijk vanaf het dijkpad aan de Handelsstraat of via de parking aan de Boomgaardstraat langs de achterzijde van de marktkramen naar de Netebrug kunnen rijden.

Preventief optreden, daarna boete

De lokale politie zal vanaf maart eerst preventief optreden en overtreders wijzen op de verkeersveiligheid. We informeren ook alle scholen in Duffel. Daarna zal de politie boetes schrijven bij overtredingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten