De Fietsbieb

De Fietsbieb in Duffel geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen (voor kinderen tot 12 jaar) tegen een lage prijs.

Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. Ook al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Fietsbieb verzorgt je tiptop

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang. Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.

Komen lenen

Om te lenen word je lid van de Fietsbieb. Lid worden kost (je) 20 euro voor een jaar. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid. Opgelet. Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer in goede staat inlevert.

Fietsbieb Duffel

Het uitleenpunt van de Fietsbieb in Duffel is in zaal De Reiger aan de Gustaaf Van der Lindenlaan 24. Je kan er terecht op de derde zaterdag van de maand tussen 9.30 en 11.30 u.

Er is meer

De Fietsbieb speelt in op ‘het nieuwe delen’ en wil het fietsen stimuleren; bij kinderen maar ook in gezinsverband. Fietsen is immers niet alleen gezond maar tevens goed voor het milieu. Om het extra aantrekkelijk te maken, informeert de Fietsbieb over leuke initiatieven in de buurt en regio: een gezinsfietstocht, een workshop ‘leren fietsen’, nieuwe ontwikkelingen in de fietswereld, enz.

Vrijwilligers gezocht voor onze Fietsbieb

Fietsbieb is op zoek naar gedreven vrijwilligers. Repareer je graag fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Wil je ouders en kinderen helpen met de keuze van een kinderfiets? Kan je overweg met administratie? Of ga je graag op zoek naar tweedehandse kinderfietsen? Zegt het je wel iets om de Fietsbieb enkele uren per maand mee open te houden? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb. De Fietsbieb is 2 uur per maand open, d.w.z. dat het een engagement is dat niet te veel van je tijd opslorpt. Het uitleenpunt van de Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. De huidige Fietsbiebvrijwilligers genieten van hun tijd. Eén zegt het zo: “Als je ziet hoe gelukkig kinderen met hun fietsje buiten stappen, daar geniet ik met volle teugen van.”

Tweedehands kinderfietsen: steeds welkom

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven. De Fietsbieb leent ze verder uit.

De Fietsbieb koopt ook kinderfietsen aan bij sociale tewerkstellingsplaatsen (maatwerkbedrijven): Het Fietsenatelier (vzw De Sprong), het Fietsenatelier-OPZ en bij het fietsenatelier de Kringwinkel Zuiderkempen.

Partners

Het lokaal bestuur heeft met de Fietsbieb een overeenkomst gesloten om deze Fietsbieb in Duffel te openen. De Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief van Stroming vzw en Beweging.net. Deze organisaties in onze gemeente hebben de opstart van de Fietsbieb mee ondersteund.

Meer info

https://fietsbieb.be of 0475 85 62 29

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten