Familienaam veranderen

Gepubliceerd op: maandag 1 juli 2024 15.09 u.
Sinds 1 juli 2024 is er een vereenvoudigde procedure via de gemeente om éénmalig je familienaam te veranderen.

Elke meerderjarige Belg kan éénmalig zijn achternaam laten aanpassen. De nieuwe achternaam moet ofwel de naam van de vader/meemoeder zijn ofwel van de moeder ofwel een combinatie van beide (‘dubbele achternaam’).

Je dient je aanvraag in bij de dienst burgerzaken van de gemeente waar je ingeschreven bent. Hiervoor dien je een afspraak te maken.

Deze procedure duurt 1 maand, tenzij er bij twijfel het advies van de Procureur des Konings gevraagd wordt. Dan wordt de termijn verlengd naar 3 maanden.

Deze éénmalige aanpassing is gratis.

Een aanvraag tot een naamsverandering omwille van ernstige redenen staat los van de éénmalige aanpassing.

Je dient je aanvraag hiervoor schriftelijk in bij de dienst naamsverandering van de FOD Justitie. Meer informatie vind je via deze link.

Meer weten? Kijk op www.duffel.be/naamsvoornaamsverandering.

Contact

Burgerzaken

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 20
e-mail
burgerzaken@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12 u. en 13 - 16 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken via werken op afspraak. Je kan het onthaal en het vrijetijdsloket telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 19.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. De andere diensten kan je telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten