Expo 120 jaar fotografie en beeldende kunst

Gepubliceerd op: woensdag 28 augustus 2019 16.48 u.
Expo fotografie Phile Deprez
Van 8 tot en met 29 september kan je elke zondag naar de expo ‘120 jaar fotografie en beeldende kunst' in kasteel Gevers.

Foto-apparatuur en erfgoedbeelden

Het participatietraject ‘Kies voor Erfgoed’ van vorig jaar maakte duidelijk dat de gemeentelijke collectie ‘fotografie en film’ één van de favorieten is.

Op de expo ‘120 jaar fotografie en beeldende kunst’ tonen we daarom foto-apparatuur uit een ver en minder ver verleden. De oudste camera dateert uit het begin van de vorige eeuw. We combineren deze tentoonstelling met oude erfgoedbeelden van Duffelse monumenten.

Vier Duffelse kunstkringen stellen tentoon

Daarnaast laten de kunstenaars van Hondiuskring, kunstkring de Pelicaen, foto-kunst-duffel en Abstrakt hun mooiste werken zien. Aquarellist Paul Goosens is elke zondag live aan de slag.

De fotografen van de vier Duffelse kunstkringen zorgen voor actuele impressies van lokale monumenten, straten en plekken.

Leren fotograferen met je smartphone

Vanaf 15 september kan je bovendien elke zondagnamiddag een workshop ‘fotograferen met je smartphone’ volgen bij Abstrakt. De workshop start om 15 u. Deelname is gratis, maar je moet wel inschrijven via info@abstrakt2570.be

De expo is open op Open Monumentendag 8 september van 10 tot 18 u. en daarna elke zondagnamiddag tot en met 29 september, van 14 tot 17 u. Toegang is gratis.

Contact en openingsuren

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten