Costa Duffla, Natural Highs Festival en Ballonnekensstoet uitgesteld naar 2021

Gepubliceerd op: maandag 27 juli 2020 11.28 u.
De organisatoren van Costa Duffla, Natural Highs Festival en de Ballonnekensstoet hebben in onderling overleg beslist om deze evenementen uit te stellen naar 2021.

In de zomer vinden in Duffel jaarlijks heel wat grote evenementen plaats. Een aantal organisatoren annuleerden recent hun plannen omwille van corona. Aan dat lijstje moeten we helaas nu drie evenementen toevoegen: de organisatoren van Costa Duffla, Natural Highs Festival en de Ballonnekensstoet hebben in onderling overleg beslist om deze evenementen uit te stellen naar 2021.

Het was een moeilijke beslissing. Lokaal bestuur Duffel had gehoopt om toch enkele grotere evenementen veilig te kunnen laten doorgaan in augustus en september. Maar de plotse stijging van het aantal coronabesmettingen in de regio strooide roet in het eten. Het risico op overdracht van het coronavirus is te groot op dit type evenementen. De Ballonnekensstoet bijvoorbeeld trekt jaarlijks 3 à 4.000 bezoekers. Veiligheid is nu echter absolute prioriteit.

Ook Costa Duffla - de zomerbar op het plein aan de G. Van der Lindenlaan - zal door corona dit jaar niet plaatsvinden. De organisatoren vinden het echt heel spijtig dat ze geen gewone zomerse Costa Duffla kunnen organiseren dit jaar. Veel Duffelaars hoopten om op het strandje te kunnen komen relaxen en sporten maar het zou heel moeilijk zijn om in deze omstandigheden op een veilige en plezante manier een zomerbar te organiseren. De kans is ook heel groot dat het evenement toch nog last minute zou afgelast worden. De organisatoren kijken daarom liever vooruit naar een hopelijk normale editie in 2021.

De organisatoren krijgen van het lokaal bestuur wel de zekerheid dat hun evenement volgend jaar opnieuw op dezelfde locatie en in dezelfde periode mag georganiseerd worden. De organisatoren van het Natural Highs Festival hopen dat de festivalzomer dan iets normaler kan verlopen. Als alles goed gaat staat Natural Highs Festival er weer in de zomer van 2021 met een live publiek dat vrijuit mag genieten en dansen. 

Vandaag, maandag 27 juli, komt er een nieuwe Veiligheidsraad bijeen. Mogelijk komen er dus snel nog verdere verstrengingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten