Gemeente Duffel

School De Basis gaat Europese Energy Challenge aan

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018 10 u.
Wist je dat één leerling in een basisschool gemiddeld 100 euro aan energie kost per jaar? Dat moet en kan beter. Samen met andere scholen gaat basisschool De Basis de ultieme Energy Challenge aan. In deze uitdaging gaan leerlingen zelf aan de slag om te snoeien in hun energieverbruik.

Gedurende het schooljaar zijn leerlingen baas over het energieverbruik in de school. Aan de hand van stapstenen, die het proces onderbouwen, beslissen de studenten hoe ze hun besparingscampagne vorm gaan geven. Ze schijven liedjes over energiebesparing, maken zelf posters en affiches om medestudenten aan te zetten enzovoort. Op een creatieve manier leren leerlingen van elkaar om meer lichten uit te doen, de verwarming een graadje lager te zetten, stopcontacten uit te trekken,... 

Energiemeter
In alle deelnemende scholen wordt een energiemeter geplaatst. Die houdt bij hoeveel energie er verbruikt, maar natuurlijk ook bespaard wordt. Door acties en campagnes van de leerlingen laten we de teller zo traag mogelijk vooruit gaan. Op het einde van het schooljaar stopt de klok...en zien we welke school de Energy Challenge wint. 

Europees project
Naast leerlingen in Vlaanderen nemen ook jongeren uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Denemarken deel aan de Energy Challenge. Het project wordt gesubsidieerd door de Europese Unie, Provincie Antwerpen en gemeente Willebroek. Intercommunale IGEMO leidt het project in onze regio. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten