Gemeente Duffel

Energielening aan 2% (JKP) voor Duffelaars nog tot 31 oktober 2018

Gepubliceerd op: donderdag 23 augustus 2018 16.11 u.
Duffelaars die hun woning energiezuiniger willen maken of energiebesparende werken willen uitvoeren, komen nog tot 31 oktober 2018 in aanmerking voor een energielening aan 2% (JKP 2%*) bij IGEMO.

Wat?

Wie energiebesparende werken wil uitvoeren aan zijn woning, zoals het plaatsen van muur-, dak- of vloerisolatie, kan in aanmerking komen voor een energielening.

Het minimum bedrag van de lening bedraagt € 1.250 en het maximum € 15.000 per wooneenheid. De maximale looptijd bedraagt 8 jaar voor de 2 % leningen en 10 jaar voor de renteloze leningen. Voor niet-commerciële instellingen gelden dezelfde bedragen en bedraagt de maximale looptijd 10 jaar.

Wie?

Vanaf 1 januari 2019 wijzigen echter de toelatingsvoorwaarden. Er worden dan geen 2%-leningen meer toegekend, enkel 0%-leningen. Kom je in aanmerking voor een 2%-lening? Dien je dossier dan zeker in voor 31 oktober. Behoor je tot de prioritaire doelgroep? Dan kom je mogelijks in aanmerking voor een energielening aan 0 % (JKP 0%). In dat geval kan je ook na 31 oktober 2018 de lening nog aanvragen.

Om na te gaan tot welke doelgroep je behoort en of je in aanmerking komt lees je hier.

Eigenaars die hun woning verhuren via een SVK (sociaal verhuurkantoor) kunnen nog tot eind 2018 een lening voor maximaal 15.000 euro afsluiten, aan een 0% interestvoet. De lening is terug te betalen over een periode van 10 jaar.

Hoe aanvragen?

Het aanvraagformulier kan je onderaan downloaden. Vul dit volledig in en bezorg het samen met alle noodzakelijke bijlagen, op papier aan IGEMO, Schoutetstraat 2, 2800 Mechelen.

Om zeker te zijn dat we je dossier tijdig kunnen verwerken, moet het ten laatste bij IGEMO volledig worden verklaard op 31 oktober. Meer info vind je op www.igemo.be/energielening.

 

* Jaarlijks Kostenpercentage
Opgelet: geld lenen, kost ook geld. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten