Extra parkeerplaatsen aan laadpalen voor elektrische wagens

Gepubliceerd op: woensdag 6 juli 2022 15.30 u.
Ons lokaal bestuur voorziet een tweede parkeerplaats aan vijf openbare laadpalen voor elektrische wagens.

In 2017 werden de twee eerste laadpalen voor elektrische wagens in Duffel geplaatst. Ondertussen zijn er al negen openbare laadpalen.

Omdat de vraag exponentieel toeneemt en het lokaal bestuur het gebruik van elektrische wagens nog meer wenst te stimuleren, gaan ze voortaan aan de meeste laadpalen ook effectief twee parkeerplaatsen voorbehouden. Zo kunnen er aan een laadpaal twee wagens tegelijk laden en zullen deze openbare laadpalen dus ook optimaal gebruikt worden. Dit is nu al zo voorzien in de Merodestraat en aan het gemeentehuis. Nu komen er extra parkeerplaatsen bij aan de laadpalen op de parking achter de Handelsstraat, parking sportcentrum Rooienberg, parking Schoolstraat, in de Rietlei (parking Kunstfabriek) en de Bruul.

Het lokaal bestuur engageert zich om de klimaatdoelstellingen tegen 2030 te behalen. Onze gemeente onderneemt daarom verschillende initiatieven onder de noemer #Duffel2030. Duurzame mobiliteit faciliteren en CO2-uitstoot verminderen zijn daar een onderdeel van. Een elektrische wagen veroorzaakt minder uitstoot en draagt bij tot een betere luchtkwaliteit. Meer en meer mensen rijden met een elektrische wagen en het lokaal bestuur wilt de toegankelijkheid verbeteren. Daarom voorzien ze op deze manier alvast extra laadpunten.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

gesloten (O.-L.-V.-Hemelvaart)

Morgen

open van 9 - 12 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken en het omgevingsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten