Eerste boom voor de speeloase in ’t Kompas

Gepubliceerd op: donderdag 9 maart 2023 20 u.
De groendienst van lokaal bestuur Duffel en de kleuters en de leerlingen van gemeentelijke basisschool ‘t Kompas plantten op donderdag 9 maart de eerste boom van de toekomstige speeloase. 

Drie jaar geleden startte gemeentelijke basisschool ’t Kompas samen met de leerkrachten, de leerlingen en de ouders aan een plan voor een groene speelplaats. Leerlingen tekenden hun droomspeelplaats en ouders bespraken op een vergadering van de oudervereniging de ideeën. Samen met een studiebureau landschapsarchitectuur werd een plan opgesteld. Dankzij de subsidieoproep ‘Natuur in je school’, kan de school deze gezamenlijke dromen waarmaken en net dat stapje verder zetten.

De groendienst van lokaal bestuur Duffel en de kleuters en de leerlingen van ‘t Kompas plantten op donderdag 9 maart alvast de eerste boom van de toekomstige speeloase. 

De plannen van deze ontharding zullen voorgesteld worden op de opendeurdag van ‘t Kompas op zondag 12 maart aan het grote publiek.

De uitgaven voor het vergroenen van de speelplaats worden geraamd op 230.000 euro en lokaal bestuur Duffel ontvangt hiervoor 150.000 euro subsidies van het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten