Week van de Fair Trade: duurzame matches

Gepubliceerd op: woensdag 23 september 2020 8.30 u.
De 10-daagse campagne van Week van de Fair Trade loopt dit jaar van 7 t.e.m. 17 oktober.

Onze gemeente draagt sinds 2008 de titel Fairtadegemeente. Dat betekent dat het lokaal bestuur eerlijke handel, duurzame en ecologische productie, de lokale economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt.

Dit wordt door alle Fairtradegemeenten extra belicht tijdens de 10-daagse campagne Week van de Fair Trade. Deze loopt van 7 t.e.m. 17 oktober 2020. Ook Duffel neemt hieraan deel.

Fair trade of eerlijke handel betekent dat producenten van fairtradeproducten een eerlijke prijs krijgen voor het product en dat er eerlijke lonen uitbetaald worden. Fair Trade is een duurzame vorm van handel omdat op die manier de lokale bevolking een echte kans krijgt op een beter leven.

Dit jaar gaan we op zoek naar een 'duurzame match' in onze gemeente. We leggen daarbij de link tussen lokale producten en eerlijke handel. Want beide dragen ze bij aan een duurzame samenleving.

Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je meer weten over de logo’s die fairfrade-, biologische en duurzame producten labelen? Ontdek onze Duffelse ‘duurzame matches’ én informatie over de duurzame labels via onderstaande overzicht (in bijlage).

Contact

Welzijn

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
welzijn@duffel.be

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Voor de dienst burgerzaken en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten