Nomineer jouw Duffelse duurzame (klimaat)held voor 31 juli

Gepubliceerd op: maandag 12 juli 2021 10.23 u.
Lokale duurzame helden zijn burgers, scholen, organisaties, bedrijven of vrijwilligers die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Ken jij zo'n duurzame held? Laat het ons weten voor 31 juli.

Mijn Duffelse (klimaat)held is...

Duffel ondertekende in 2016 de engagementsverklaring van VVSG en beloofde daarmee aan de slag te gaan met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Deze 17 uitdagingen vormen een actieplan om tegen 2030 de mensheid te bevrijden van armoede, ongelijkheid en de pla­neet weer veerkrachtig te maken.

Duurzaamheid betekent dat we rekening houden met de voortdu­rend veranderende behoeften van mens, milieu en economie, zonder de toekomst van onze samenle­ving en de volgende generaties te schaden. De 17 doelstellingen bevat­ten economische, sociale, en eco­logische aspecten van duurzaam­heid.

Het lokaal bestuur van Duffel werkt heel het jaar rond deze ontwikkelingsdoelstellingen, maar komt er expliciet mee naar buiten tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, van zaterdag 18 t.e.m. zaterdag 25 september. Tijdens de campagneweek staan ook onze lokale duurzame helden in de kijker.

Lokale duurzame helden zijn burgers, scholen, organisaties, bedrijven of vrijwilligers die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Het zijn Duffelaars die in het dagelijkse leven op hun manier werken aan een veerkrachtige samenleving op lokaal niveau.

Tijdens onze eigen Week van de Duurzame Gemeente in Duffel willen we een podium geven aan de Duffelse duurzame helden die initiatief ondernemen om het klimaat, mens en/of dier te helpen in onze gemeente.

In 2020 werden zes duurzame helden geselecteerd, waaronder de groene meters en peters van Duffel. Deze helden houden elk een stukje straat of plein proper in onze gemeente. Ook tijdens de coronacrisis houden de vrijwilligers vol. Zo kan jij je lekker ontspannen en bewegen in een nette buurt. Ondertussen zijn er meer dan 50 duurzame helden die zwerfvuil ophalen in Duffel.

Nomineer jouw Duffelse duurzame (klimaat)helden vóór 31 juli

Denk jij aan of ben jij een Duffelse duurzame held die doorheen het jaar initiatief onderneemt om het klimaat, mens en/of dier te helpen? Ken je een duurzame held die zich inzet om van onze gemeente ook een veiligere, gezondere of eerlijkere plek te maken?

Registreer je duurzame held via www.duffel.be/ontwikkelingsdoelstellingen of stuur je geselecteerde held(en) door naar lokaalmondiaalbeleid@duffel.be vóór zaterdag 31 juli 2021.

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

gesloten

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten