Het eerste informatieblad van het gemeentebestuur Duffel rolde in februari 1971 van de drukpersen en kreeg de naam Kontaktblad. De eerste nummers telden slechts 4 bladzijden. Het Kontaktblad verscheen tweemaandelijks.
Bijna 25 jaar lang bleef de vormgeving onveranderd. De informatie verscheen in zwarte druk. Enkel de opdruk van het gemeentelijke wapenschild op het titelblad was in kleur. Het aantal fotos en illustraties, eveneens in zwart-wit, was eerder beperkt.
De informatiestroom nam met de jaren toe en de losbladige versie van 4 paginas volstond niet meer. In 1995 stapte het lokaal bestuur over naar een infoblad van 16 paginas en meer, met thematische indeling. Het werd een iets kleurigere versie met gele steunkleur op de voorpagina en in de rubriektitels. De titel werd verkort naar Kontakt. Na de aanpassing van de Nederlandse spelling in het midden van de jaren 1990, werd dat Contact. Fotos, campagnebeelden en illustraties kregen meer ruimte, maar bleven in zwart-wit gedrukt.
In 2002 verscheen Contact Duffel voor het eerst in kleur. Per jaargang werd een steunkleur gekozen. De teneur evolueerde van overwegend tekstinformatie naar meer visuele info met fotos en campagnebeelden. Sinds 2010 is dat effect nog verstrekt en neemt een mooie kleurenfoto de hele frontpagina in. Dat beeld kondigt een thema aan dat binnenin het tweemaandelijkse magazine extra in de verf gezet wordt.
De Duffelse Ballonnekensstoet
Elke laatste zaterdag van september trekken duizenden kinderen met hun verlichte biet, ballonnetje of pompoen door Duffel. De Duffelse Ballonnekensstoet is de tweede-oudste lichtstoet én de oudste kinderoptocht in gans Vlaanderen. Een groot aantal verlichte praalwagens maken het spektakel compleet.
Weer of geen weer, de Ballonnekensstoet brengt een massa volk op de been. Onderweg hoor je het Ballonnekenslied kèske-n-in de lantijre zingen, een aloud deuntje met een aangepaste Duffelse tekst. Bij goed weer komt het Ros Beiaard van stal en stappen de zeven Duffelse reuzen mee op. Na de stoet kan het publiek rekenen op een vuurwerk en heel wat randanimatie.
Meer info over de Ballonnekensstoet vind je in Contact, op de gemeentelijke website en bij de dienst vrije tijd.