Vergroot je digikennis

Gepubliceerd op: dinsdag 27 februari 2024 8 u.
In de bibliotheek worden dit jaar heel wat opleidingen rond digitalisering georganiseerd.

Podcasts voor beginners

Op enkele jaren tijd is de podcast een populair medium geworden. Van misdaadverslaggeving over literatuur tot geschiedenis of kooktips: over zowat elk onderwerp vind je tegenwoordig
een interessante podcast. Maar wat is dat nu precies en hoe vind je een interessante podcast in het gigantische aanbod? Op vrijdag 22 maart om 14 u. krijg je hier meer info over in de bibliotheek. Deelname is gratis en inschrijven is verplicht. Dit kan via bibliotheek@duffel.be of bel 015 31 35 43. Breng je eigen smartphone mee.

Apps ontdekken (i.s.m. LIGO)

Je leert apps installeren, verkennen en gebruiken, verwijderen en ordenen, inloggen in een app, info zoeken via Google en QR-codes scannen. De cursus bestaat uit 8 lessen, is laagdrempelig en loopt van donderdag 25 april tot donderdag 27 juni, telkens van 10 tot 12 u. (geen les op 2 en 9 mei). Meer info over het inschrijvingsgeld en de cursus krijg je tijdens het inschrijvingsmoment op donderdag 28 maart om 10 u. in de bibliotheek of bel 015 43 11 31.

Online administratie

Nu de overheid steeds meer digitaal communiceert, is het interessant om te weten hoe je de verschillende digitale platformen zoals e-box en mijngezondheid gebruikt. Kom er meer over te weten tijdens de opleiding op vrijdag 3 mei om 14 u. in de bibliotheek. Deelname is gratis en
inschrijven is verplicht. Dit kan via bibliotheek@duffel.be of bel 015 31 35 43. Breng je laptop mee of meld het op voorhand als je een toestel van de bibliotheek wil gebruiken.

Communicatie via je smartphone

Je leert waarvoor Messenger en WhatsApp dienen en hoe ze werken. Deze gratis workshop vindt plaats op vrijdag 24 mei van 14 tot 16 u. in de bibliotheek. Meer info en inschrijven bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis, vrijetijd@duffel.be of bel 015 30 72 50.

Hulp nodig met je pc of smartphone?

Lees dan de brochure ‘Samen Digitaal’. Je vindt deze onder meer in het gemeentehuis of de bibliotheek.

Contact

Bibliotheek

Adres
O.-L.-Vrouwlaan 12570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 31 35 43
e-mail
bibliotheek@duffel.be
Website
www.duffel.be/bibliotheek

Volg ons op:

Vandaag

open van 9.30 - 12.30 u.

Morgen

open van 13.30 - 20 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten