Vacature deskundige duurzaamheid (m/v/x)

Gepubliceerd op: vrijdag 29 oktober 2021 10 u.
Contractueel – voltijds – bepaalde duur (1 jaar) – niveau B

Zijn duurzaamheid en klimaat jouw stokpaardjes? Wil je echt het verschil maken en mee het beleid uitwerken rond duurzaamheid en klimaat van het lokaal bestuur Duffel? Het team mobiliteit, duurzaamheid en lokale economie ontvangt je met open armen.

Functieomschrijving

Als deskundige duurzaamheid geef je mee vorm aan het klimaat- en duurzaamheidsbeleid van het lokaal bestuur. Daarbij geef je inhoudelijke ondersteuning aan de expert/coördinator mobiliteit, duurzaamheid en lokale economie.

Je bent de spilfiguur inzake duurzaamheidsprojecten met als doel de gemeentelijke inwoners en de medewerkers van het lokaal bestuur en OCMW sensibiliseren en attent maken op gerelateerde problemen en potentiële oplossingen. Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid op en zorgt voor een goede integratie en implementatie in de organisatie.

Je werkt het strategisch klimaatactieplan uit en organiseert overleg. Dit betekent dat je in overleg met de bevoegde mandatarissen de opmaak van een klimaatplan coördineert. Nadien zorg je voor de uitvoering en evaluatie van het plan en de effecten ervan met het oog op eventuele vernieuwing. Je brengt de lokale dynamiek op gang door het ondersteunen van lokale actieve actoren en het opzetten van bijzondere en vernieuwende activiteiten.

Je ondersteunt een duurzaam afvalbeleid. Je voert een beleid erop gericht om afvalgeneratie in de gemeente helpen te beperken en afval selectief en deskundig te laten verwerken.

Je formuleert beleidsadviezen aan het gemeentebestuur.

Je staat in voor een optimale informatiedoorstroming met het oog op een goede samenwerking en klantgerichte dienstverlening.

Je beheert en ondersteunt op een administratieve manier projecten, producten en dossiers om een goede werking te garanderen.

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een mondeling proef die zal doorgaan in de loop van de maand december 2021.

Wij bieden:

 • Een afwisselende job, met veel menselijk contact en heel wat eigen verantwoordelijkheden. 
 • Een aantrekkelijk salaris (relevante ervaring en eerdere tewerkstelling komen in aanmerking voor het bepalen van de geldelijke anciënniteit). 
 • Hospitalisatieverzekering en een aanvullend pensioen. 
 • Maaltijdcheques (8 euro per stuk). 
 • Ecocheques en Induffelbons.
 • Tot 35 verlofdagen per jaar.
 • Fietsvergoeding en gratis woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.
 • Thuiswerken en flexwerken.

Kom je in aanmerking voor deze vacature?

 • In het bezit zijn van een bachelordiploma.
 • Een gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie.
 • De burgerlijke en politieke rechten genieten.
 • Voldoen aan de vereiste over de taalkennis opgelegd door de wetten op het gebruik der talen in bestuurszaken.
 • In het bezit zijn van een blanco strafregister (het attest moet enkel ingediend worden bij een effectieve aanwerving).
 • Slagen voor een selectieprocedure.

Meer info

Meer info over deze functie vind je onderaan in het functieprofiel.

Voor verdere praktische info kan je terecht bij Christoph Van Slagmolen, beleidscoördinator omgeving en infrastructuur: christoph.vanslagmolen@duffel.be.

Je kan je kandidatuur indienen via de knop hieronder.

Solliciteer

De uiterste datum voor het indienen van de kandidaturen is dinsdag 30 november 2021 om 12 uur.

Contact

HR en loopbaanbeheer

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 70
e-mail
hr@duffel.be

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten