Definitieve vaststelling Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen

Gepubliceerd op: maandag 22 januari 2024 6 u.
De provincie Antwerpen werkt momenteel aan een Provinciaal Beleidsplan Ruimte dat de visie op de ruimtelijke ontwikkeling in de provincie Antwerpen tot 2050 bevat.

Op 20 september 2023 keurde het Team Omgevingseffecten van de Vlaamse overheid het plan-milieueffectenrapport (plan-MER), horende bij het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen, goed. Op 26 oktober 2023 heeft de provincieraad van Antwerpen een besluit genomen, waarin ze het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen (kortweg Beleidsplan Ruimte), definitief heeft vastgesteld. De provincie Antwerpen ontving van de Vlaamse Regering geen voorbehoud op het Beleidsplan Ruimte.

Het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen bevat een strategische visie en drie beleidskaders, namelijk:

  1. Sterke netwerken: ruimte en mobiliteit
  2. Levendige kernen
  3. Verdichten en ontdichten van de ruimte.

Het Beleidsplan Ruimte herdefinieert het ruimtegebruik in de provincie Antwerpen. Deze visie op (middel)lange termijn zet de lijnen uit om de schaarse ruimte anders te gebruiken en dit ter vervanging van het Ruimtelijk Structuurplan Provincie Antwerpen (RSPA).

Je kan het definitief vastgestelde Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen en de definitieve plan-MER, alsook het definitief vaststellingsbesluit online bekijken via:

Je kan de documenten ook komen inkijken tijdens de openingsuren van ons omgevingsloket. Hiervoor dien je een afspraak te maken via deze link (inkijken beslissing).

De nodige documenten liggen ter inzage tot 1 april 2024.

Je kan de bijlagen onderaan deze pagina raadplegen.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 16 - 19.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken via werken op afspraak. Je kan het onthaal en het vrijetijdsloket telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 19.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. De andere diensten kan je telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten