Ken jij het nieuw deelwagensysteem al?

Gepubliceerd op: woensdag 7 februari 2024 14 u.
Sinds 2016 kunnen Duffelaars gebruik maken van een deelwagen. Het gebruik is echter zo groot geworden dat in het najaar van 2023 besloten werd om samen met energiecoöperatie Klimaan drie nieuwe elektrische deelwagens te plaatsen.

Kies jij mee de namen?

De drie nieuwe wagens, twee Renault Zoe’s en een grotere Renault Kangoo, zullen herkenbaar zijn door een rode sticker, de vermelding van ‘coöperatief elektrisch autodelen’ en een naam op de motorkap. Duffelaars kunnen suggesties indienen voor de namen van de auto's. Dit kan via de Facebookpagina van Klimaan of via het contactformulier op de website van Klimaan. De naam moet beginnen met een G (gemeentehuis), S (station) of B (Bruul) zodat ze gelinkt zijn aan de straatnaam of locatie van de wagen. Inwoners kunnen een voorstel indienen t.e.m. dinsdag 20 februari 2024.

Hoe gaat het in zijn werk?

Gebruikers betalen geen abonnementskosten en geen extra waarborg (de aandelen gelden als waarborg). Het gebruik van de deelwagens wordt via een uur- en kilometertarief aangerekend. Via de app kan een gebruiker rijkrediet kopen, de beschikbaarheden controleren, de wagens reserveren, ontgrendelen en afsluiten.

Infomoment

Voor het gebruik van de deelwagens zijn er specifieke voorwaarden die terug te vinden zijn op deelmobiliteit.klimaan.be. Op donderdag 21 maart organiseren het lokaal bestuur Duffel en Klimaan een infomoment in de Beethovenzaal van de bibliotheek in Duffel. Inschrijven voor het infomoment kan via coop.klimaan.be/infomomenten.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 16 - 19.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken via werken op afspraak. Je kan het onthaal en het vrijetijdsloket telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 19.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. De andere diensten kan je telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten