Dag van de Jeugdbeweging

Gepubliceerd op: woensdag 28 augustus 2019 14.29 u.
Op vrijdag 18 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging. Overal zie je dan kinderen en jongeren met jeugdbewegingshemden, T-shirts en sjaaltjes. De Duffelse jeugdraad legt die dag alle kinderen die in uniform naar school komen extra in de watten.

Jeugdraad zorgt voor verrassing

Leerlingen van de lagere school die op vrijdag 18 oktober in uniform naar school komen, krijgen een verrassing. Daarnaast kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd. Op school krijgen ze een tekening die ze daarna aan de leiding mogen afgeven.

Vanaf 15.30 u. is er een afterschoolparty voor kinderen en jongeren op het plein aan de Sint-Martinuskerk in Duffel-West.

Kinderen warm maken voor jeugdbeweging

Meer dan 250.000 kinderen en jongeren gaan elke week naar de jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Dat willen ze met de Dag van de Jeugdbeweging vieren. Daarnaast is het de bedoeling om kinderen die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken om dat wel te doen.

Een jeugdbeweging draait door en voor kinderen en jongeren; het hele jaar rond, met het zomerkamp als hoogtepunt. Vaak worden ze ondersteund door een volwassen begeleider of oudercomité. Soms dragen de kinderen en jongeren een uniform. Zo is iedereen gelijk. Het lidgeld is heel laag omdat jeugdbewegingen voor iedereen betaalbaar willen zijn.

Je kinderen leren in een jeugdbeweging meer dan je denkt. Samen spelen als ze klein zijn, iets organiseren en initiatief nemen als ze ouder zijn. Zelf een spel in elkaar steken, hun mening geven en de mening van anderen respecteren. En ja, ze worden er soms wat vuil van. Maar dat betekent dat er goed gespeeld is.

Jeugdbewegingen in Duffel

Er zijn veel Scouts- of Chirogroepen in Duffel. Ze hebben bijna elke zondagnamiddag werking. Kom gerust eens langs met je kind(eren).

  • Chiro Duffel-Oost: Kapelstraat 14 (ingang achter parking Wilgenhof)
  • Chiro Duffel-West: Muggenberg
  • Scouts en Gidsen Mijlstraat: Mijlstraat 102
  • Scouts en Gidsen West: De Locht, Liersesteenweg 44
  • Akabe (voor kinderen met een beperking): De Locht, Liersesteenweg 44

Contact en openingsuren

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 13.30 - 15.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u. en 18 - 19.30 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten