Geef coronastress geen kans

Gepubliceerd op: dinsdag 5 januari 2021 16 u.
Ons dagelijks leven staat de laatste maanden in het teken van het coronavirus. De gevolgen en bijhorende veiligheidsmaatregelen kunnen een grote impact hebben op je psychologisch welzijn. Michiel geeft graag enkele tips voor een goede mentale gezondheid in deze moeilijke periode.

Michiel is waarnemend directeur van gemeentelijke basisschool ’t Kofschip en focust in zijn advies op een aantal tips voor het gezinsleven in tijden van corona:

  1. Praat. Als gezin is het belangrijk om met elkaar te communiceren. Het kan enorm verlichtend werken om frustraties, gevoelens en gedachten met elkaar te delen.
  2. Rust. Je werkt een hele dag van thuis met je partner en als je klaar bent zijn de kinderen daar al weer. Bekijk samen met je gezin hoe je voor jezelf en de kinderen rustmomenten kan inplannen. Soms is een kwartiertje al voldoende!
  3. Beweeg. We mogen niet meer naar cultuurevenementen, horeca of bepaalde andere handelszaken. De kinderen mogen niet buitenschools naar activiteiten. Dit kan zorgen voor bewegingsdrang of een gevoel van onrust. Een rondje lopen of de kinderen buiten laten spelen in een speeltuin kan wonderen doen.
  4. Wees positief. Deze crisis duurt niet eeuwig. Plan samen met het gezin al fijne dingen voor in de toekomst. Je zal zien dat het leven al snel weer wat meer kleur krijgt. Wist je dat het nadoen van een glimlach vanzelf positieve gevoelens opwekt in jezelf en anderen?
  5. Doe het samen. Corona brengt voor veel mensen een gevoel van eenzaamheid mee. Wees er voor elkaar en voor de mensen die weinig mensen om zich heen hebben.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten