Extra coronasteun voor Duffelse verenigingen

Gepubliceerd op: maandag 1 februari 2021 11.08 u.
De Duffelse gemeenteraad keurde extra coronasteun goed voor Duffelse verenigingen.

Elke erkende jeugd-, sport- of socio-culturele vereniging ontvangt een eenmalige subsidie van 200 euro. Daarnaast is er ook een terugbetaling voorzien van coronakosten zoals handgel en is er een huursubsidie voor socio-culturele verenigingen.

De Vlaamse Overheid voorziet een noodfonds corona voor de cultuur-, jeugd- en sportsector. Een deel van dat noodfonds wordt via de lokale besturen verdeeld: zij moeten met deze middelen het gemeentelijke jeugd-, sport- en cultuurbeleid een stimulans geven. Het lokaal bestuur van Duffel besliste deze week om er onder andere extra subsidielijnen voor de lokale verenigingen mee te financieren.

Het verenigingsleven heeft het niet gemakkelijk dit jaar. Daarom zet het het lokaal bestuur in op verschillende ondersteuningsvormen. Naast informatie over de veranderende regelgeving, wil de gemeente ook financieel ondersteunen. Eerder keurde Duffel al een kampsubsidie en een tussenkomst voor coronakosten van publieksevenementen goed. Deze nieuwe subsidielijnen komen daar nog bovenop.

Lokaal bestuur Duffel voorziet voor elke erkende vereniging een vast subsidiebedrag van 200 euro. Dat kunnen ze vrij besteden om een deel van de weggevallen inkomsten uit sponsoring te dekken. Daarnaast kunnen socio-culturele verenigingen ook huurkosten indienen van het voorbije jaar. Dat kan zowel voor verenigingen die permanent huren als verenigingen die occasioneel een particuliere zaal voor hun werking huurden. De gemeente komt dan deels tussen in deze kosten.

Het lokaal bestuur werkte deze reglementen uit na een bevraging van de Duffelse verenigingen. Daaruit bleek dat ze vooral ondersteuning nodig hebben bij de aankoop van hygiënemateriaal zoals alcoholgels, mondmaskers, enz. De gemeente voorziet dan ook een extra subsidie waarmee ze de volledige kosten van dit type uitgaven van verenigingen op zich neemt. Er staat geen maximumbedrag op deze uitgaven, zodat er op maat van elke vereniging een terugbetaling kan voorzien worden.

Meer info over de subsidies, de voorwaarden en de aanvraagformulieren vinden verenigingen op www.duffel.be/steunmaatregelenverenigingen.

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Morgen

gesloten

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten