Coronacharter voor 65-plussers

Gepubliceerd op: donderdag 23 juli 2020 10 u.
Nu het sociaal leven terug op gang komt, vragen heel wat ouderen zich af welke activiteiten voldoende veilig zijn en welke niet. De Vlaamse overheid werkte daarom een coronacharter uit voor 65-plussers of voor wie met deze doelgroep werkt.

Wie dit document doorloopt, kan op een eenvoudige manier nagaan of het veilig is om bepaalde activiteiten te hervatten. Daarbij wordt geen rekening gehouden met leeftijd, maar wel met de persoonlijke gezondheid van de oudere en het risicogehalte van bepaalde activiteiten.

In het charter staan 3 principes centraal:

  • Volg steeds de algemene richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
  • Schat je persoonlijk gezondheidsrisico in voor je aan een activiteit begint.
  • Hou rekening met de risico’s die samenhangen met de activiteit.

Bij elke vorm van onzekerheid of onduidelijkheid, geldt het advies om de huisarts te consulteren vooraleer opnieuw actief deel te nemen aan sociale activiteiten. Ook organisatoren die activiteiten willen plannen voor of met 65-plussers kunnen het charter doorlopen om de risico’s in te schatten.

Het charter vind je onderaan deze pagina. 

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Om de regels rond sociale afstand te kunnen blijven respecteren, werken we enkel op afspraak. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Voor de dienst burgerzaken kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak.

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten