Word jij onze nieuwe compostmeester?

Gepubliceerd op: woensdag 3 april 2024 9 u.
Met vragen over composteren, kan je in Duffel terecht bij de compostmeesters. Dit team zoekt momenteel andere enthousiaste vrijwilligers.

Wat zijn de taken van een compostmeester?

Compostmeesters zijn vrijwilligers die gratis informatie geven over goed composteren. Van april tot en met oktober vind je hen elke eerste en derde zaterdag van de maand op het recyclagepark tussen 10 en 12 u. Ze onderhouden de demoplaats en tonen er hoe composteren werkt.

De compostmeesters gaan ook langs in verschillende Duffelse scholen. Ze leren kinderen hoe zij afval kunnen omzetten tot compost. 

Waarom composteren?

Composteren is vrij eenvoudig en vraagt slechts een kleine inspanning. Door te composteren doe je eigenlijk wat de natuur doet: de natuurlijke kringloop zijn gang laten gaan. Door te tuinieren zonder afval, verkleint bovendien de afvalberg. Je bespaart daarnaast op je afvalkost omdat je fruitschillen of afval van groenten niet in je container voor restafval moet doen. Compost is ook een goede bodemverbeteraar. Het zorgt voor grote en sterke planten in je tuin. De groenten die je kweekt hebben meer smaak. De planten zijn tenslotte beter bestand tegen ziekten.

Welke kwaliteiten moet een compostmeester hebben?

Een belangrijke kwaliteit is dat je begaan bent met het milieu en je het nut van composteren inziet. Je kan een opleiding volgen. Zo leer je alle kneepjes van het ‘vak’. Daarnaast is het belangrijk dat je graag je kennis deelt met andere Duffelaars. Bovendien moet je een beetje tijd kunnen vrijmaken. Zo ben je bijvoorbeeld twee keer per maand aanwezig op onze demoplaats in het recyclagepark.

Voel je het kriebelen om compostmeester te worden? Neem dan contact op met het omgevingsloket.

Contact

Omgevingsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 60
e-mail
omgeving@duffel.be

Vandaag

open van 9 - 12 u. en 16 - 19.30 u.

Morgen

open van 9 - 12 u.

Het onthaal en het vrijetijdsloket in het gemeentehuis zijn toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken via werken op afspraak. Je kan het onthaal en het vrijetijdsloket telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 19.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. De andere diensten kan je telefonisch bereiken op maandag, dinsdag en woensdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u., donderdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u. en vrijdag van 9 tot 12 u. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten