Composteren

Groente-, fruit- en tuinafval kan je composteren in een compostvat of -bak. 

In je compostvat of -bak mag je enkel fruit- en groenteresten, koffiegruis en filterzakjes, theeblaadjes en -zakjes, noten en doppen, tuin- en snijbloemen, haagscheersel, grasmaaisel (beperkt) en bladeren en naalden composteren. Gekookt voedsel, saus, vet en olie, synthetische materialen, luiers, aarde, grond, (hout)as, kalk, stof van de stofzuiger, uitwerpselen van vleeseters, resten met dierlijk materiaal zoals beenderen, vis- en vleesresten horen er niet in thuis.

Heb je een kleine tuin, tot 200 à 400 m², dan gebruik je best een compostvat. Je kan er maximum één bestellen per gezin.

Voor iemand met een grotere tuin is een compostbak meer aangewezen dan een compostvat. Om optimaal te composteren met een compostbak werk je best met twee bakken naast elkaar (om van de ene bak je compost naar de andere bak over te hevelen). Compostbakken zijn vlot verkrijgbaar in verschillende modellen op de private markt.

Hoe aanvragen?

Zolang de voorraad nog strekt, kan je een compostvat bestellen via de knop 'online aanvragen' hieronder. 

Online aanvragen

Betalen doe je bij het onthaal in het gemeentehuis of door het juiste bedrag over te schrijven op rekeningnummer IBAN:BE94 0000 0196 0814 BIC: GEBABEBB. Vermeld dan zeker wat je bestelt (beluchtingsstok - compostvat) en het leveringsadres.

Prijs

Een compostvat (kunststof) kost 20 euro. Bij het compostvat is een beluchtingsstok inbegrepen. Indien de beluchtingsstok van je compostvat versleten is, dan kan je er apart één bestellen voor 9 euro.

Op de foto's zie je een voorbeeld van een compostvat.

Meer info

Indien je graag advies krijgt over thuiscomposteren, kan je terecht bij de compostmeesters of kan je een kijkje nemen op de demonstratieplaats in het recyclagepark. De compostmeesters ontvangen je daar elke eerste en derde zaterdag van de maand april tot en met oktober van 10 tot 12 u. 

De Duffelse compostmeesters tot jouw dienst:

  • Frans Geeraerts - 015 31 59 38
  • Jan Van Dessel - 015 31 46 32
  • Frans Van Mol - 015 31 54 57

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten