Maakt je omgeving je (on)gezond?

Gepubliceerd op: woensdag 30 augustus 2023 16.13 u.
De gemeente laat onderzoeken of de buurt waarin je woont een invloed heeft op je voeding en beweging. Ben je benieuwd naar het resultaat van dit onderzoek? Kom dan op woensdag 15 november naar de bibliotheek.

Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met Sciensano, de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. In januari 2021 is Duffel samen met de gemeente Herselt in het project gestapt. Sindsdien hebben de onderzoekers verschillende onderzoeksmethoden gebruikt om antwoorden te verzamelen: een vragenlijst, wandelinterviews en groepsdiscussies.

Zo konden ze verschillende elementen, die invloed hebben op je lichaamsbeweging en eetgedrag, onder de loep nemen. Extra aandacht ging naar de doelgroep van maatschappelijk kwetsbare volwassenen tussen 25 en 65 jaar.

Het onderzoek is deze zomer afgerond. Benieuwd naar de resultaten? Noteer dan zeker het officiële slotmoment op woensdag 15 november in je agenda. Je krijgt in de bibliotheek meer te horen over de resultaten van het onderzoek en de inspiratie die deze kunnen bieden voor onze gemeente voor de toekomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten