Gemeente Duffel

Feestelijke opening Cinema Plaza binnen 1 jaar

Gepubliceerd op: vrijdag 23 maart 2018 15.42 u.
Toekomstbeeld Cinema Plaza Erfgoed & Visie
Over exact een jaar opent Cinema Plaza in Duffel de deuren.

Op zaterdag 23 maart 2019 vangt de feestweek aan met een reeks van zeven concerten door het zeskoppige huisorkest o.l.v. Jan en Kris De Smet. Samen met Lien van de Kelder, nodigen ze elke dag verschillende gastartiesten uit die in de loop van het jaar aangekondigd zullen worden. Dat jaar is nodig om het een cultureel aanbod uit te bouwen en om de werken op de werf af te ronden.

Ondertussen vorderen de ruwbouwwerken aan Cinema Plaza goed. Gisteren werd hier het laatste stuk funderingsplaat gegoten. Daar was niet minder dan 72 kubieke meter beton voor nodig. Vandaag zie je dus een groot stuk van de plattegrond van Cinema Plaza en het jeugdhuis. De komende twee tot drie weken zullen de Duffelaars verschillende muren zien verrijzen en worden de laatste betonnen plafondwelfsels gelegd. De ruwbouw krijgt nu dus helemaal vorm. Ondertussen worden de projectoren door een gespecialiseerde firma gerestaureerd. Dat gebeurt niet op de werf, maar in het atelier van deze firma. Dat atelier is trouwens een oude Antwerpse cinemazaal. 

Het is de ambitie¬†van de gemeente om Duffelaars op verschillende manieren te betrekken bij Cinema Plaza. Dat betekent dat we ons laten inspireren door de talenten en interesses die aanwezig zijn bij onze Duffelaars. Zestig verenigingen deelden hun plannen met de Plaza, honderd senioren lieten weten hoe zij de toekomst van Cinema Plaza zien en verschillende professionele lokale artiesten, zoals kindertheatermaker Tom Kets en artistiek directeur van Il Solisti del Vento Francis Pollet, brainstormden met de programmator. Collega’s over heel Vlaanderen hielpen ons door hun ervaringen te delen. We startten samenwerkingen op met lokale actoren rond diversiteit en armoede. Vrijwilligers zullen in Cinema Plaza een plaats krijgen die bij hen past. Sommigen maken ‘de langste en leukste toog’ van Duffel mogelijk, anderen gaan bijvoorbeeld op zoek naar de ideale voorstelling of film. Het komende jaar zal nodig zijn om nog meer Duffelaars te spreken en verschillende samenwerkingsverbanden uit te werken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten