Informatieavond over het BuurtInformatieNetwerk (BIN)

Gepubliceerd op: donderdag 4 april 2019 16.55 u.
Het lokaal bestuur Duffel en de politie streven naar een veilige en leefbare gemeente. Als inwoner kan je daarbij helpen. Daarom nodigen we je uit op een informatieavond over het BuurtInformatieNetwerk, of kortweg BIN.

Wat is een BIN?

Buurtbewoners die zich in dit netwerk engageren, melden verdachte gedragingen aan de politie. De politie controleert de meldingen en waarschuwt de buurtbewoners indien nodig via een bericht, eventueel met gepaste preventieve tips. De buurt en haar bewoners worden zo op de hoogte gehouden van de veiligheid in de buurt.

Wat is het voordeel van een BIN?

Als lid van een BIN help je om criminaliteit in jouw buurt te voorkomen. Door je alertheid of die van een buurtgenoot, verklein je de kans slachtoffer te worden en vergroot je de kans dat daders gevat en veroordeeld worden. Dit komt de veiligheid in jouw buurt ten goede, het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners verhoogt en je krijgt een nauwer contact met je buren.

Interesse?

Kom dan naar de infoavond op dinsdag 30 april om 20 u. in de benedenzaal van de bibliotheek in Duffel (O.-L.-Vrouwlaan 1). Daar krijg je alle nodige uitleg over de werking van een BIN. De politie geeft daarnaast ook preventieve tips om woninginbraken te voorkomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten