Buitenspeeldag 2019

Buiten spelen is plezant én gezond. Daarom kunnen alle kinderen op woensdagnamiddag 24 april in verschillende Duffelse wijken buiten spelen tijdens de 12de editie van de Buitenspeeldag.

TV-scherm op zwart

De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid, in samenwerking met televisiezender Nickelodeon. Ook andere kinderzenders zoals Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en VtmKzoom doen mee. De bedoeling is om kinderen en jongeren buiten te laten sporten en spelen in hun buurt. Daarom zijn er die dag geen uitzendingen tussen 13 en 17 u., zowel op tv als via het internet.

Op 7 locaties in Duffel 

De Duffelse Buitenspeeldag vindt plaats op maar liefst 7 verschillende locaties: Acacialei, Bunderken, Uitbreidingsstraat, Naalstraat, Mijlstraat, Rooienberg en Dr. Jacobsstraat. Het lokaal bestuur ondersteunt alle deelnemende straten met animatie, een springkasteel, grote spelen, drankjes, hapjes en nog veel meer. Alle locaties worden verkeers- en autovrij gemaakt, zodat iedereen vrij kan spelen op de openbare weg.

Een aantal spelregels

  • Gratis: alle activiteiten georganiseerd in het kader van de Duffelse Buitenspeeldag zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
  • Regen: ook als het regent, vindt de Buitenspeeldag plaats. Trouwens, water is ook fijn om mee te spelen.
  • Mobiliteit: spoor kinderen, jongeren en begeleiders aan om zich op de Buitenspeeldag zo veel mogelijk met de fiets of te voet te verplaatsen.
  • Geen opvang of toezicht door derden: kinderen mogen vrij in en uit lopen, maar de ouders blijven dus zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.

Wil je deze fantastische dag mee ondersteunen met jouw wijk-, sport- of jeugdvereniging? Aarzel dan niet en neem contact op met het vrijetijdsloket.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten