Bewegen Op Verwijzing groeit: een duwtje in de rug voor iedereen die meer wil bewegen

Gepubliceerd op: vrijdag 19 januari 2024 8 u.
Door meer te bewegen en minder sedentair te leven, verminderen gezondheidsrisico’s op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Deze gezondheidswinst wil het Vlaams Instituut Gezond Leven bevorderen met het project Bewegen Op Verwijzing.

Bewegen Op Verwijzing is een intergemeentelijke samenwerking tussen Lier, Nijlen, Berlaar, Ranst en Duffel en helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven met behulp van professionele coaching en een beweegplan op maat. Mensen met zo’n risico kunnen hun (huis)arts, verpleegkundige, kinesitherapeut, diëtist, apotheker, maatschappelijk werker, psycholoog, ergotherapeut, vroedvrouw of podoloog om een verwijsbrief vragen en vervolgens contact opnemen met een Bewegen Op Verwijzing-coach in zijn of haar regio. Die coach bedenkt samen met de aanvrager een persoonlijk beweegplan.

Het project past mooi binnen het beweeg- en welzijnsbeleid van onze gemeente. Het onlangs uitgevoerde project van CIVISANO waarbij de voedings- en beweeggewoontes van de Duffelaar onder loep werden genomen, bevestigt dat bewegen en gezonde voeding wel degelijk een invloed hebben op het welzijn van onze inwoners. 

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteer je van heel lage tarieven. Je betaalt je coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming krijgen extra korting.

Alle inwoners kunnen terecht bij Kathleen en Lindsy, de Bewegen Op Verwijzing-coaches:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten