Bouw nieuwe fuifzaal start in april

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2024 11.04 u.
In april start de bouw van een nieuwe fuifzaal voor Duffel op domein de Pollepel. De bouw zal ongeveer tien maanden duren. Naast een fuifzaal komen er ook twee repetitieruimtes in het nieuwe gebouw.

De fuifzaal wordt een nieuw gebouw op domein de Pollepel. De zaal komt op het grasveld tussen feestzaal ’t Lepeltje en het Garageteater. Het wordt een robuuste zaal voor 500 staande bezoekers, gebouwd met stevige akoestische isolatie zodat de buurt geen geluidoverlast ondervindt van versterkte muziek in de zaal. In het gebouw worden ook repetitieruimtes ingericht. De huidige repetitieruimte in de Kunstfabriek is overbevraagd. We bouwen daarom in dit nieuwe gebouw ook twee repetitieruimtes voor bandjes. Tijdens fuiven of andere evenementen kunnen deze repetitieruimtes als backstageruimte dienst doen.

Streekintercommunale IGEMO ondersteunt het gemeentebestuur bij de realisatie van het project. 

Architectenbureaus Van Noten en a4 stonden in voor het ontwerp. De aannemer die het project uitvoert is dhulst’ uit Lier. Vanaf eind maart bereidt dhulst’ het terrein voor op het bouwproject en in de loop van april wordt de fundering geplaatst. Vanaf de maand mei zal het nieuwe gebouw zichtbaar worden. De fuifzaal wordt opgetrokken uit betonnen prefab-elementen. De ruwbouw zal daardoor snel vooruitgaan. Als alles volgens planning verloopt kan er in het voorjaar van 2025 gefuifd worden in de nieuwe zaal.

De zaal krijgt een ruime inkomzone met grote vestiaire, een ommuurde buitenruimte en een vaste toog in de grote zaal. Een koelcel en vaste tapinstallatie maken het organisatoren zo gemakkelijk mogelijk. Daarnaast komt er een ruime logistieke berging met een vaste stock aan uitleenmaterialen zoals tafels, podiumelementen, receptietafels en stoelen. 

De fuifzaal is voor het grootste gedeelte in beton gebouwd. Om toch een warmere sfeer te creëren in het gebouw is de afwerking voorzien van roodbruine accenten en champagnekleurig schrijnwerk. Naast de fuifzaal komt een ruime fietsenstalling waar ook bezoekers van het Garageteater gebruik van kunnen maken. Voor de bouw van het project werd 3.333.000 euro voorzien.

In de maand mei start ook de zoektocht naar een gepaste naam voor de nieuwe zaal. Duffelaars die suggesties hebben kunnen meedoen met de actie ‘Leg je ei in mei’ en maken kans op een jaar gratis fuiven in de nieuwe fuifzaal. 

Vanaf het najaar wordt ook het afscheid van zaal @de Locht gevierd. De Locht is twintig jaar lang het decor geweest voor fuiven van jeugdverenigingen. Van de periode met headbangen en slows tot technofeestjes: heel wat Duffelaars hebben er gedanst, hun eerste pintje gedronken of zelfs een lief gevonden. We willen als eerbetoon aan die periode verhalen en foto’s van twintig jaar fuiven verzamelen en tonen tijdens een slot-fuif-weekend begin 2025.

Wie de voortgang van het bouwproject wil volgen kan terecht op de website van Duffel voor regelmatige updates: www.duffel.be/fuifzaal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten