Boekstartproject

Kinderen zo vroeg mogelijk laten kennismaken met leesplezier, dat is het doel van het Boekstartproject van Iedereen Leest, waar de gemeente Duffel aan deelneemt. Via Kind & Gezin en de openbare bibliotheek ontvangen jonge ouders gratis twee boekenpakketten.

Door baby’s snel te laten kennismaken met boeken wordt niet alleen hun luistervaardigheid en concentratievermogen gestimuleerd, ook hun sociaal-emotionele ontplooiing krijgt een duwtje. En ze ontdekken meteen hoe leuk lezen is.¬†

Baby- en peuterpakket

Om ouders hierin te ondersteunen, organiseert Iedereen Leest het Boekstartproject, waarbij het jonge ouders gratis twee boekenpakketten aanbiedt. Het babypakket ontvang je op het consultatiebureau van Kind & Gezin op het moment dat je baby 6 maanden oud is. Bij de controle op 15 maanden krijg je een bon voor het peuterpakket, dat je in de openbare bibliotheek kan ophalen. Elk pakket bevat twee boeken en het aanbod wisselt regelmatig, zodat ouders voor hun volgende kind andere titels ontvangen.

Heb jij nog een peuterbon liggen? Kom gerust langs in de bibliotheek, het peuterpakket kan je afhalen tot je kind twee jaar oud is. Bovendien kan je zo samen de bib ontdekken en je kind meteen lid maken. Ben je de bon kwijt? Breng dan het kindboekje van Kind & Gezin mee: op het consultatiebureau plakken ze er een sticker in, zodat wij weten dat jij de bon ontvangen hebt en recht hebt op een peuterpakket.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten