Boekenruilkast aan het station wil bijdragen tot leesbevordering

Gepubliceerd op: vrijdag 15 juli 2022 9.30 u.
Aan het station in Duffel, tegen de wand van het gebouw van het Kunstencentrum De Loods – verbonden aan het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel (UPC Duffel), bevindt zich een nieuwe boekenruilkast.

Dit initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen lokaal bestuur Duffel, de bibliotheek en het Kunstencentrum De Loods.

De Loods is een uitstekende locatie voor een boekenruilkast. Aan het station in Duffel is er veel beweging en onze vrijwilligers kunnen een oogje in het zeil houden. Bovendien is het kastje op deze plek beschut tegen alle weersomstandigheden.

Het team van de bib ziet samen met de vrijwilligers van De Loods toe op de goede doorstroming van de boeken. Af en toe zal je er ook afgeschreven tijdschriften en boeken van de bib terugvinden. De bibliotheek heeft als doel leesbevordering te stimuleren en dat kan ook buiten de muren van de bibliotheek zelf.

Het is uiteraard de bedoeling dat mensen de weg vinden naar het kastje om zelf boeken te ruilen met elkaar. Boeken krijgen op die manier verschillende levens en het is fijn dat ze steeds herlezen kunnen worden. Zeker treinreizigers zijn een dankbaar publiek: een stukje leesgenot tijdens hun trip is altijd welkom. De inhoud van de boekenruilkast kan divers zijn: romans, non-fictie, kinderboeken, enz., maar is niet bedoeld voor propaganda en reclameverspreiding.

Contact

Bibliotheek

Adres
O.-L.-Vrouwlaan 12570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 31 35 43
e-mail
bibliotheek@duffel.be
Website
www.duffel.be/bibliotheek

Volg ons op:

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9.30 - 12.30 u. en 16.30 - 20 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten