Fiets mee tegen vervoersarmoede

Gepubliceerd op: vrijdag 15 september 2023 11.30 u.
Kom in oktober zoveel mogelijk met de fiets en steun een goed doel.

20% van de Vlamingen heeft moeite om zich te verplaatsen wegens financiële redenen. 392.000 Vlaamse huishoudens hebben geen fiets in huis. Dit belemmert mensen in hun bewegingsvrijheid, sociale contacten en kansen. De solidaire fietscampagne Bike for Life wil 100.000 ritten fietsen tegen vervoersarmoede. Ook ons lokaal bestuur neemt deel aan de actie Bike for Life.

Hoe werkt het?

Als deelnemer aan Bike for Life schenk je per fietsrit van zondag 1 t.e.m. dinsdag 31 oktober een bedrag(je) aan het goede doel: het 'Een fiets voor iedereen'-fonds. Met de middelen van dit fonds kunnen lokale vrijwilligers van de Fietsersbond vzw mensen in vervoersarmoede in hun buurt, gemeente of stad op weg helpen met een fiets. Denk aan het aanbieden van kinderfietsen, speciaal aangepaste fietsen, fietsonderhoud- en herstel, fietslessen, deelfietsen, verkeerseductie, samen fietsen als fietsbuddy, fietsen om te gaan solliciteren en werken en - minstens even belangrijk - een netwerk van vrijwilligers in de buurt die mensen met raad en daad bijstaan.

Fiets mee met je werkgever

Jouw werkgever schenkt per fietsrit naar en van het werk een bedrag naar keuze. Als werkgever kan je een maximum bedrag instellen, ontvang je digitaal promomateriaal en kan je de uitdaging aangaan om zo veel mogelijk te fietsen met alle collega's in oktober. Via een online platform kan je als werkgever de fietsprestaties van je personeel volgen. Meer info en inschrijven als werkgever via www.bikeforlife.be.

Individuele deelname

Schrijf gratis in via www.bikeforlife.be. Kies het bedrag dat je per rit wil doneren. Je kan vrienden, familie of collega's vragen om je ritten te sponsoren. Al je ritten tellen mee: een ritje naar de bakker, naar school, naar het werk, naar de sportclub, sportieve en vrijetijdsritten, enz.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten