Aangepaste bezoekregeling WZC

Gepubliceerd op: maandag 21 september 2020 7 u.
Lees hier alle informatie over de aangepaste bezoekregeling van Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth.

Coronatest personeelsleden

Niemand van onze vrijwilligers, stagiairs of personeelsleden heeft positief getest op COVID-19. Dit samen met het feit dat iedereen de afspraken m.b.t. de bezoekregeling zo goed volgt, maakt dat vanaf maandag 21 september 2020 een nieuwe bezoekregeling geldt. 

Bezoekuren

Je kan elke dag op bezoek komen van 9 tot 20 u. Tussen deze uren kunnen onze bewoners het WZC ook verlaten.

Het maximale aantal bezoekers blijft wel 2 per dag en we vragen om onderling goed af te spreken wie wanneer op bezoek komt. We benadrukken dat deze uitbreiding van de bezoekmogelijkheden alleen maar kan gebeuren mits de correcte medewerking en het gezonde verstand van bezoekers. We doen uitdrukkelijk een beroep op eenieders verantwoordelijkheidszin.

Indien er bewoners of personeelsleden positief testen, zullen we onmiddellijk aanpassingen aan deze bezoekregeling doen en dit communiceren.

Basisregels

De maatregelen die sinds 7 september van kracht zijn, blijven verder gelden:

  • Iedereen die het WZC de eerste keer binnen komt dient een verklaring op eer in te vullen waarin de basisprincipes worden toegelicht (afstand, geen symptomen, mondmasker, geen contact met COVID-19 positieve personen de afgelopen 14 dagen en registratie).
  • Maximaal 2 bezoekers per resident per dag. We vragen jullie om dit als familie zelf af te spreken. Huisdieren mogen terug mee op bezoek komen.
  • Iedereen in het WZC dient ten allen tijden een mondmasker te dragen met uitzondering van de bewoners.
  • Indien residenten het WZC wensen te verlaten dient een blad te worden ingevuld waarin de bestemming staat. Deze documenten worden verzameld in een bus aan de afdeling.
  • Er dient maximaal verlucht te worden. Bij kamerbezoek dient het raam open te staan en dient de deur open te blijven. In de cafetaria wordt het aantal plaatsen beperkt en zal er ook heel de namiddag verluchting zijn.

Richtlijnen

Volgende richtlijnen dienen steeds gevolgd te worden:

  • De bezoekerstoiletten zijn niet toegankelijk, tenzij deze aan de cafetaria. Gelieve na gebruik de toiletbril te ontsmetten met het aanwezige product.
  • Indien u de richtlijnen niet respecteert, kan de toegang tot het woonzorgcentrum geweigerd worden. Bezoekers moeten steeds de instructies van het personeel volgen.
  • Het woonzorgcentrum vraagt familie uitdrukkelijk de beschikbare beschermingsmiddelen niet mee te nemen. De dag voor de lockdown stelde het woonzorgcentrum bv. vast dat 3 dispensers handgel waren verdwenen; ook enkele rollen toiletpapier werden ontvreemd uit verschillende bezoekerstoiletten. Het lokaal bestuur deed een enorme inspanning om een ruime (maar niet oneindige) stock materialen aan te kopen. Deze zijn bestemd voor (de bescherming van) bewoners en personeel. Tegen eventuele diefstal zal streng worden opgetreden.

Deze afspraken gelden tot nader bericht.

Contact

Zorgcampus

Adres
Kwakkelenberg 1-32570Duffel
T.
015 30 99 40
e-mail
thuiszorg@duffel.be
  • Het lokaal dienstencentrum is nog gesloten. 
  • Meer info over de bezoekregeling in het woonzorgcentrum vind je hier. Over de bezoekregeling in de serviceflats vind je meer info hier.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten