Bezoek in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth tijdelijk niet mogelijk

Gepubliceerd op: donderdag 31 december 2020 13 u.
In het Duffelse woonzorgcentrum Sint-Elisabeth werden Covid-19-besmettingen vastgesteld. Om verdere verspreiding te voorkomen is na overleg tussen het lokaal bestuur, de directie en de coördinerend raadgevende arts de beslissing genomen om bezoek tijdelijk niet meer toe te laten.

In het Duffelse woonzorgcentrum Sint-Elisabeth werden Covid-19-besmettingen vastgesteld, dit bij 40 bewoners en enkele personeelsleden. Om verdere verspreiding te voorkomen is na overleg tussen het lokaal bestuur, de directie en de coördinerend raadgevende arts de beslissing genomen om bezoek tijdelijk niet meer toe te laten en het volledige woonzorgcentrum in lockdown te laten gaan. Bezoek is niet meer mogelijk tot en met zondag 17 januari. Alle bewoners en personeelsleden zijn woensdag 30 december opnieuw getest. We wachten momenteel nog op deze nieuwe resultaten. Op basis van de resultaten zullen we een strikte scheiding tussen de besmette en niet besmette bewoners toepassen. 

We beseffen dat dit een grote impact heeft op onze bewoners en hun familie, zeker tijdens deze periode. We hopen op begrip van alle betrokken familieleden zodat we dit virus zo snel mogelijk kunnen indijken en verslaan. Dit is een moeilijke periode waar we samen door moeten. Onze medewerkers doen al het nodige om deze periode voor onze bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ook voor de medewerkers is dit geen evidente periode, voor hen wordt de nodige ondersteuning voorzien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten