Bezoekregeling woonzorgcentrum

Update 19 december 2023: De informatie op deze pagina wordt gewijzigd indien er zich een uitbraak van COVID-19 zou voordoen in ons woonzorgcentrum of indien de epidemiologische situatie dat zou vereisen. Daarbij respecteren we de kaderrichtlijn, zoals opgelegd door het Departement Zorg.

Bezoekregeling

Wegens de circulatie van Covid-19 in de maatschappij geldt momenteel volgende maatregelen:

 • Pas bij voorkeur handhygiëne toe bij het begin en het einde van je bezoek. Je vindt doorheen het hele gebouw dispensers met handontsmetting.
 • Ventileer de kamer van de bewoner tijdens je bezoek (het raam op een kier is voldoende).
 • Het Departement Zorg beveelt nog steeds sterk aan dat alle bezoekers een chirurgisch mondmasker dragen. Het is uiteraard aan de bezoeker om zélf te beslissen over het dragen van extra bescherming voor zichzelf en voor anderen. We stellen geen mondmaskers (meer) ter beschikking aan bezoekers.
 • Bezoek is elke dag mogelijk, telkens tussen 8 en 21 u. Buiten deze bezoekuren dien je de afdeling, waar de bewoner verblijft, telefonisch te contacteren, aangezien de buitendeuren dan zijn gesloten.

Uitgaansregeling 

 • De bewoner, tenzij hij/zij positief is getest, kan binnenshuis bij zijn/haar contacten op bezoek gaan.

Testing en quarantaine van bewoners

 • Bij bewoners die symptomen vertonen, wordt steeds minimum een sneltest afgenomen door een verpleegkundige van het woonzorgcentrum.
 • In afwachting van het testresultaat geldt voor elke bewoner, die getest werd, een quarantaine. Is de test positief, dient de bewoner gedurende 7 dagen in contactdruppel-isolatie (quarantaine) te gaan, gevolgd door 3 dagen van verhoogde waakzaamheid. Is de test negatief, wordt de isolatie stopgezet, tenzij de behandelend arts een zogenaamd vals negatief resultaat of een andere besmettelijke aandoening vermoedt.

Niet-medische contactberoepen

 • Kappers of kapsters en andere niet-medische contactberoepen (pedicure, schoonheidsspecialist, enz.) mogen langskomen in het woonzorgcentrum en mogen opnieuw één op één werken in de bewonerskamer. De gebruikte ruimte (er kan bv. ook gebruik gemaakt worden van een badkamer) moet voldoende verlucht worden. Handhygiëne dient bij voorkeur toegepast door dienstverlener en bewoner voor en na de behandeling. 
 • We raden aan bewoners en/of hun familie aan om steeds op voorhand afspraken te maken met de afdeling waar de bewoner verblijft, wanneer een externe dienstverlener langs zal komen.

 Cafetaria 

 • De toegang is voorzien voor bewoners, en voor bewoners met hun bezoekers tijdens hun bezoek aan deze bewoners. De cafetaria wordt in de eerste plaats gezien als een ontmoetingsruimte, ook voor de bewoners van de assistentiewoningen De Craene. Bewoners van een afdeling zonder drie of meer aan mekaar gelinkte besmettingen en hun bezoekers kunnen er dagelijks gebruik van maken tussen 9 en 11.30 u. en 14 en 21 u., zowel binnen als - bij voorkeur - buiten. 

 • Het nuttigen van dranken en snacks, die ter plekke verkocht worden, is dagelijks mogelijk tussen 14 en 17 u.
 • Buiten de openingsuren van de cafetaria ben je met een bewoner nog steeds welkom in die ruimte (behalve tussen 11.30 en 13.30 u.). Opgelet: de organisatie van activiteiten en erediensten waarbij ook familie van bewoners of andere externen worden betrokken in het woonzorgcentrum, gebeurt ook in deze ruimte; het zou dus kunnen dat je op sommige momenten de toegang tot de cafetaria wordt ontzegd.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten