Bouwrecht Advocaten

Het advocatenkantoor van Mtr Griet Verschingel is gespecialiseerd in bouw- en stedenbouwrecht en geschillen die verwant zijn aan het bouw – en stedenbouwrecht. Mtr. Verschingel is eveneens gespecialiseerd in het contractenrecht en heeft diverse WCO – dossiers van ondernemers in de vastgoedwereld in haar bezit. Tevens behandelt zij geschillen van verbintenisrechtelijke aard.

Onze expertise met betrekking tot het domein van bouw- en stedenbouwrecht is erg ruim; courante voorbeelden zijn:

• Problemen met uw architect en/of aannemer tijdens de bouw of renovatie van jouw woning. Denk maar aan werken die niet volgens de regels van de kunst zijn uitgevoerd; faillissement van je aannemer, We staan je bij met raad en daad.

• Wanbetaling: we treden cliënten bij die geconfronteerd worden met wanbetalingen.

• Verborgen gebreken bij de aankoop van een eigendom. Met onzichtbare gebreken die niet duidelijk waren tijdens de aankoop van de woning, kan je ook bij ons advocatenkantoor aankloppen.

• Problemen met nabuurschap: (bouw)gerelateerde problemen in een appartementsgebouw,  schadeclaims of ingebrekestellingen tegen u of op uw initiatief, stedenbouwkundige bezwaren of een beroep tegen een bouwproject van een buur of in uw buurt, burenhinder in de ruimste zin van het woord (overhangende takken, bebouwing op de perceelsgrens).  Ook in al deze gevallen helpen we u graag verder van eenvoudige bemiddeling tot effectief juridische stappen.

• Huurgeschillen: zowel verhuurders als huurders kunnen bij ons terecht voor allerhande vragen of concreten geschillen inzake huur.

• Juridische redactie:  we zorgen voor het waterdicht opstellen en grondig nalezen van diverse contracten gerelateerd aan het bouwrecht, zoals koop- en verkoopcontracten, huurovereenkomsten, opstalovereenkomsten, recht van natrekkingsovereenkomsten en architectenovereenkomsten.  Indien gewenst  werken we daarbij – steeds  in je beste belang – nauw samen met jouw notaris of makelaar.

• Advies inzake vennootschapsrecht: basisprincipes van het oprichten van een vennootschap of een advies van welke vennootschap het beste bij een welbepaalde commerciële handeling past (bvb. ondernemen onder een VOF, THV of BVBA). Hiervoor wordt, indien gewenst, nauw samengewerkt met je boekhouder.

Bedrijf

Adres
Beukheuvel 146 2570 Duffel
GSM
0494 87 23 59
e-mail
info@bouwrechtadvocaten.be
Website
www.bouwrechtadvocaten.be

Contactpersoon

Verschingel Griet

Openingsuren

Maandag-vrijdag: 8.30 - 19 u.
Zaterdag: 8.30 - 12 u.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten