BE-Alert waarschuwt je tijdens noodsituaties

Een grote brand of een overstroming? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Dat kan via BE-Alert, een systeem waarbij ook Duffel is aangesloten. 

Krijg snel de info die je nodig hebt

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Met BE-Alert kunnen we als gemeente berichten sturen naar iedereen die ingeschreven is en waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijg je als inwoner heel snel de nodige info die je nodig hebt tijdens een noodsituatie. Je kan berichten krijgen via sms, een gesproken bericht of via e-mail.

Schrijf je gratis in via www.be-alert.be

Registreer je op www.be-alert.be. Enkel dan kunnen we je verwittigen als er iets gebeurt in jouw omgeving. Wil je ook berichten ontvangen bij een noodsituatie in de omgeving van je werk of in de buurt van jouw familie? Dat kan. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Inschrijven is volledig gratis. 

Enkel correcte info van officiële bronnen

Enkel de gemeente, de provincie en de federale overheid kunnen BE-Alert gebruiken. Ze mogen dat alleen maar doen om mensen in een bepaalde zone te verwittigen bij noodsituaties. Je ontvangt dus officiële, correcte informatie, rechtstreeks afkomstig van officiële bronnen. Bovendien krijg je ook de nodige aanbevelingen, zoals bijvoorbeeld ‘ramen en deuren sluiten’ bij een brand waarbij mogelijk giftige gassen vrijkomen.

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten