Ballonnekensstoet 2019

Tijdens de Ballonnekensstoet komen honderden kinderen op straat met hun ‘lampionneke’. Samen met prachtig versierde en verlichte praalwagens kleuren ze de Duffelse straten. De Duffelse reuzen dansen door onze gemeente en we halen ook het Ros Beiaard van stal. Het vuurwerk op het plein aan de G. Van der Lindenlaan is een spetterende afsluiter.

Verlicht de straten met je eigen ‘lampionneke’
We roepen alle Duffelse kinderen op om met een ‘lampionneke’ mee te wandelen in de stoet. Niets leukers dan zelf een lampje te maken van een uitgeholde biet. Iedereen met een lampje krijgt een tombolakaartje aan het einde van het parcours. Hiermee maak je kans op een mooie tombolaprijs uit een Duffelse winkel. Je kan de tombolakaartjes ook gebruiken op de jaarmarktkermis in oktober. Daar is je kaartje drie euro waard.

Maak een ‘lampionneke’ tijdens de workshop bieten uithollen
Een ‘lampionneke’ maken van een doodgewone biet. Hoe begin je daar aan? Kinnebaba legt het je graag uit tijdens de workshop bieten uithollen. Kom naar de workshop en val op tijdens de stoet met jouw zelfgemaakte ‘lampionneke’.

  • Wie? Iedereen vanaf 5 tot en met 15 jaar.
  • Waar? GBS ‘t Kofschip, Kwakkelenberg 53.
  • Wanneer? zaterdag 28 september van 14.30 tot 16 u.
  • Meebrengen: mes, lepel, appelboor (bieten worden voorzien).
  • Meer info? Randy (verantwoordelijke Kinnebaba) 0498 74 58 95.

Stoettraject
De stoet vertrekt om 19.30 u. aan woonzorgcentrum Sint-Elisabeth (Kwakkelenberg 3) en trekt vervolgens door de, Provinciestraat, Kapelstraat, Bruul, O.-L.-Vrouwlaan, Kiliaanstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, Kasteelstraat, Merodestraat, Leopoldstraat, Molenstraat en G. Van der Lindenlaan.
Let op: de brug over de Nete wordt tijdelijk afgesloten wanneer de stoetwagens daar passeren; dat zal ongeveer tussen 20 en 21.30 u. zijn.

Oproep gevelwedstrijd
Woon je langs het stoettraject? Kleed je voorgevel feestelijk in met slingers en lichtjes en wie weet win je een leuke prijs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Organisatie

Gemeentebestuur Duffel
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten