Inzameling asbestcement op recyclageparken vanaf 14 juli

Gepubliceerd op: dinsdag 14 juli 2020 9 u.
foto IVAREM
Aangezien de coronamaatregelen van de federale en Vlaamse overheid stelselmatig worden afgebouwd, kan IVAREM ook terug naar de normale werking. Vanaf dinsdag 14 juli kan je daarom weer op het recyclagepark terecht met je asbestafval.

Omdat IVAREM al haar FFP2- en FFP3-mondmaskers had weggeschonken aan de gezondheidssector en de aankoop van die maskers tot 23 juni 2020 was voorbehouden aan die sector, kon IVAREM – om veiligheidsredenen – geen asbestcementafval meer aanvaarden op haar recyclageparken. Bovendien was er een verbod ingesteld door minister Demir. Dat verbod is nu opgeheven.

Om de burgers zo vlug mogelijk van dienst te zijn, zal IVAREM daarom vanaf dinsdag 14 juli opnieuw asbestcementafval aanvaarden op de recyclageparken onder dezelfde voorwaarden als voorheen.

Het blijft belangrijk dat de bezoekers bij het behandelen van het asbestcementafval, zowel thuis als tijdens het transport en op het recyclagepark, de nodige maatregelen treffen om het vrijkomen van asbestcementvezels te voorkomen en de nodige beschermingsmiddelen gebruiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten