Asbestcementafval vanaf 1 oktober verplicht verpakt aanbieden

Gepubliceerd op: woensdag 30 september 2020 16 u.
Vanaf 1 oktober 2020 moet asbestcementafval verpakt worden aangeboden op het recyclagepark. Vanaf dan kan je ook een aanvraag doen om je asbestcementafval aan huis te laten ophalen.

Asbestcementafval moet verpakt binnengebracht worden

Asbestcementafval (bv. golfplaten, leien en vloertegels) wordt al geruime tijd ingezameld op de recyclageparken. Nog te vaak gebeurt dat op een manier dat vezels kunnen vrijkomen tijdens het transport of op het recyclagepark.

IVAREM wil ervoor zorgen dat de aanvoer veiliger verloopt. Daarom is het vanaf 1 oktober verplicht om asbestcementafval verpakt aan te bieden op de recyclageparken van IVAREM. Enkel verpakt asbestcementafval wordt aanvaard. Hiervoor kan je aangepaste asbestzakken of -folie aankopen op de recyclageparken. Prijs: 1 euro per zak of 1 euro per meter. Je kan ook een andere transparante verpakking met het asbestlogo gebruiken.

De set beschermende kledij die je er eveneens kan aankopen, kan je thuis gebruiken om de asbesthoudende materialen veilig te verwijderen

Wie vanaf 1 oktober asbestcementafval onverpakt aanbiedt, wordt de toegang tot het recyclagepark geweigerd.

Inzameling op aanvraag van asbestcementafval

Daarnaast biedt IVAREM ook de mogelijkheid om het asbestcementafval aan huis te laten ophalen. Dankzij de steun van de OVAM kan je hiervoor tot maximaal zes platen- of kuubzakken aan een interessant tarief aankopen en laten ophalen. Prijs: 30 euro voor de eerste zak en 20 euro voor de volgende.

Voor meer informatie kan je hier of bij de gratis infolijn 0800 90 441 terecht.

Contact

Recyclagepark

Adres
Hoogstraat 1582570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
0800 90 441

Vandaag

open van 9 - 18 u.

Morgen

gesloten

IVAREM vraagt je om bij een bezoek aan het recylagepark rekening te houden met enkele afspraken. Die vind je op www.ivarem.be/corona

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten